Vacarisses modificarà el sistema de recollida de residus. A partir del proper mes de novembre, entrarà en funcionament el porta a porta, una decisió presa per criteris mediambientals, normatius i econòmics.
Segons la proposta d’Alcaldia, "l’objectiu és reduir progressivament l’abocament de materials que poden ser reciclables per introduir un nou model d’economia circular i poder fer de la nostra vila un entorn més verd i sostenible". A més, d’haver de complir les directives en la matèria, que marquen uns sostres mínims de reciclatge fins al 2020, l’equip de govern també ha tingut en compte el benefici econòmic que suposa un alt percentatge de reciclatge. En canvi, cada tona de rebuig no reciclada serà cada any més costosa per a l’Ajuntament, tant en la seva entrada al Centre de Tractament de Residus del Vallès (CTRV) com pel cànon addicional que cobra l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya.
L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, també va recordar que, a Catalunya, més de 125 municipis fan el porta a porta amb molt bons resultats i es preveu que aquesta xifra es vagi ampliant en breu. " Vacarisses, som capaços de fer el mateix", va animar.
El pas que faltava era aprovar la implantació del nou sistema al ple. La proposta va tirar endavant, tot i les abstencions de l’oposició. Després d’enumerar un seguit d’avantatges del porta a porta, Pedro Serna, de Veïns per Vacarisses, va concloure: "No hi estem en contra, però tampoc totalment a favor, sobretot per les formes cap a l’oposició". Per la seva banda, Salvador Boada, d’UIPV, va considerar que la proposta està "poc treballada, tot i la revolució que suposarà en moltes cases, on potser no hi haurà espai suficient per separar els residus".
Els grups de l’oposició també van preguntar sobre un dels dubtes que genera més neguit entre la població: les sancions a qui no recicli. La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va assegurar que no hi ha voluntat sancionadora, però sí un control per millorar. "Així no s’educa", va concloure. També es va avançar que, a l’octubre, hi haurà 14 noves sessions informatives, en diferents franges horàries perquè tothom pugui assistir-hi, i que s’està estudiant la taxa per generació, ja implantada en en alguns municipis, de manera que qui genera més residus, paga més.
Vacarisses aprova la recollida de residus porta a porta
El nou sistema començarà a funcionar al novembre, amb l'objectiu de fomentar el reciclatge i l'economia circular
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de juliol de 2017 a les 08:15
Et pot interessar
-
Societat Milers de persones gaudeixen de la Festa Major de Terrassa 2025
-
Societat Presó pel veí de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez
-
Societat Extingit l'incendi agrícola del Pla del Bonaire
-
Societat Tot el que has de saber si vas a la Festa Major de Terrassa
-
Societat Fer una donació i gaudir de la gastronomia a Terrassa: així és la proposta del Banc de Sang
-
Societat Terrassa presenta un joc de taula per fomentar la cooperació i l’economia social entre joves