L'espectacle, que ha vestit de llum i música la basílica de la Seu, ha volgut retre homenatge al temple manresà i ha reinterpretat de manera moderna la llegenda del Misteri de la Llum.
Les projeccions lumíniques, que s'han pogut veure durant diverses sessions de 15 minuts i que es tornen a reproduir aquest diumenge, han embolcallat l'espectador i l'han immers en un univers de colors, llums i sons electrònics, acompanyats en directe per un quartet de corda. Una experiència sense precedents a l'interior de la Seu.
L'acte oficial de cloenda, amenitzat amb les actuacions del músic Llibert Fortuny i la ballarina Nàdia Pesarrodona, ha arrencat al saló de sessions de l'Ajuntament i ha comptat amb les intervencions del president de la Generalitat, Quim Torra, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la regidora de Cultura, Anna Crespo, el president de l'organització de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, entre d'altres.
En totes les intervencions s'ha fet ressò de la importància de la cultura com a eina de cohesió i transformació social i s'ha recordat de manera especial els presos i exiliats polítics. En paraules del propi president, cal destacar el paper de la cultura com a element internacionalitzador que ens ajuda a presentar-nos i donar-nos a conèixer al món. "Com més cultura, més democràcia; com menys cultura, més populisme", ha remarcat.
Torra ha felicitat Manresa i Cervera i ha remarcat que al cultura és una "eina clau per transformar la societat i cohesionar-la" perquè "ajuda a tenir més seny, ser més cívics i cercar la unitat". En aquest sentit ha destacat el seu paper com a element "d'internacionalització de l'accent català" i ha assegurat que "com més cultura major democràcia".

Manresa ha donat el relleu de la capitalitat cultural a Cervera. Foto: Laura Coletas