TV3 ha emès aquest dilluns el programa 'El Foraster' des d'Algerri. L'espai presentat per Quim Masferrer és un dels més populars de la cadena pel seu component de proximitat al territori. El programa dura gairebé una hora, però la feina de gravació és molt més llarga. De fet, des que es prepara un capítol fins que s'emet per la televisió passen mesos.
El cas d'Algerri no és diferent al de la resta de municipis catalans que han estat protagonistes d'algun episodi. Abans que el presentador arribi al poble, un membre de l'equip viatja fins a la localitat en qüestió per fer un primer cop d'ull a la situació i veure quines són les localitzacions i les persones que més joc poden donar. Aquesta primera visita es fa diversos mesos abans de l'emissió del programa.
Un cop fet aquest cribatge, és el torn de Masferrer, que actua durant dos dies de foraster interactuant amb els habitants del poble. El presentador no és del tot innocent en la relació amb les persones del municipi, encara que en diverses ocasions la realitat va molt més enllà del que podria pensar-se en un guió.
Gravats els paisatges i les escenes, comença un treball d'edició que dura setmanes. Aquesta feina és el pas previ que possibilita la segona visita de Masferrer al municipi, setmanes després. En aquesta ocasió, el foraster torna al poble per fer el monòleg que serveix com a fil conductor per explicar tot el que passa durant el capítol. Fonts del mateix programa asseguren a NacióLleida que aquest procés de gravació del monòleg acostuma a ser força llarg ja que s'han de seguir diversos passos.
Als veïns del municipi que han aparegut durant l'episodi se'ls passa, en primer lloc, tota la gravació abans de començar el monòleg amb l'objectiu de recollir reaccions que vestiran la gravació de l'espectacle. Fet aquest tràmit, Masferrer realitza d'una tirada el monòleg, que dura uns 50 minuts, encara que només se'n salvaran una quinzena durant el programa.
Durant la gravació d'aquest monòleg es prohibeix a la gent que surti de la sala. A Algerri, la gravació va durar quatre hores. Amb aquest espectacle acaba la tasca de territori i comença la del muntatge. Un cop totes les peces encaixen, el programa s'emet. En el cas del municipi de la Noguera, la gravació i l'emissió han tingut un mes i mig de diferència.
Ara a portada
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada Oriol Almacellas Verdés
-
Societat 50.000 hectàrees de cultius afectades per la pedregada a Lleida, segons Unió de Pagesos Redacció
-
-
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 16 de març de 2015 a les 23:00
Et pot interessar
-
Cultura Història i contemporaneïtat, la nova mostra del Museu de Lleida i la Fundació Sorigué
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana a Ponent: del 25, 26 i 27 d'abril
-
Cultura El Mercat de les Idees omplirà la plaça de la Catedral aquest dissabte, 26 d'abril
-
Cultura El còmic entra a les aules de Lleida i Tàrrega com a eina educativa