A les 10 del matí d'aquest diumenge, participants de la marxa han sortit des de l'Ajuntament de la Sentiu, els quals han fet un recorregut de poc més de dos quilòmetres. Per la seva banda, els manifestants vinguts des de la plaça de Santa Margarida de la Ràpita han caminat tres quilòmetres i mig, mentre que els que han fet el recorregut més llarg, de quatre quilòmetres, han començat la marxa des de la Plaça 1 d'Octubre de Bellcaire d'Urgell.
Les tres columnes han coincidit a pocs metres prop del punt on es vol situar la macrocentral i han caminat fins al terreny cridant consignes com "No al macrogàs, pobles vius". Durant el recorregut, s'han vist pancartes de denúncia al projecte de la promotora danesa Copenhagen Infraestructure Partners (CIP).
La marxa ha finalitzat amb un acte per denunciar que la macrocentral "incompleix la normativa" i que és "insostenible". Així mateix, experts i professionals han dut a terme una explicació descriptiva de l'entorn rural i històric del terreny, així com les afectacions del projecte a la flora i la fauna de la zona.
A banda del component divulgatiu per donar a conèixer els impactes i els riscos de la macrocentral, la marxa també ha servit per demanar a la Comissió d'Urbanisme de Lleida que no aprovi el pla especial urbanístic per transformar el sòl agrari protegit on s'ha de situar la planta a sòl industrial.
La jornada reivindicativa també ha comptat amb un taller de pancartes i un pícnic a l'ermita del Pedrís.
Un miler d'al·legacions al projecte
Persones contràries al projecte com ramaders de la zona, dels pobles de Tornabous, Bellcaire d'Urgell i Linyola, així com l'Assemblea Pagesa de Catalunya i l'entitat Ipcena, ja han presentat un miler d'al·legacions a la macrocentral.Pobles Vius afirma que el projecte "té mancances tècniques insalvables", com ara que es projecta en sòl protegit i que no compleix les distàncies mínimes amb granges existents. Per tot plegat, demanen al Govern que en tombi els tràmits i en retiri la qualificació "d'estratègic".