La primera tinent d'alcalde de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Teresa Casassas, veu en la creació d'aquest nou ens una manera "d'obtenir més força a l'hora de demanar alguns serveis". El projecte, segons explica Casassas, serà pioner a la demarcació de Lleida i, per això, els ha felicitat el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, que els ha ofert també el seu suport.
Casassas ha explicat que les obres de la seu del Consorci, a la primera planta del centre cívic 'el Passeig', es preveu que finalitzin durant l'any 2009, i que el fet de no tenir un espai físic no serà un impediment per què el Consorci comenci a posar-se en marxa el primer trimestre de l'any. Casassas ha volgut remarcar que, amb les noves instal·lacions, els usuaris tindran una millor assistència i el personal tècnic treballarà millor perquè ara mateix a l'ajuntament sis tècnics compartien dos despatxos .
Per la seva banda, PSC-Progrés ha criticat el projecte i ha posat en dubte que millori l'atenció a les persones. El portaveu del grup socialista, Jordi Mas Ortega, defensa que la Seu d'Urgell mantingui com fins ara els seus propis serveis socials "perquè les problemàtiques socials de la Seu i de la resta de pobles de la comarca són molt diferents, ja que aquests últims, per exemple, no tenen immigració i marginació social, la qual cosa sí es dóna a la capital de la comarca".
Mas també ha dit que "els ciutadans de la Seu van votar l'ajuntament per fer una tasca de la qual ara el consistori en cedeix la meitat de la competència al Consell Comarcal". De la reforma del centre cívic, que es calcula que tindrà un cost aproximat de 200.000 euros- 180.000 dels quals provinent d'Acció Social i ciutadania de la Generalitat- PSC-Progrés creu que s'haurien pogut destinar a ajuts directes a les persones. Pel que fa als 89.000 euros que el Consell Comarcal aporta per l'adequació del centre cívic provinents del Departament de Política Territorial, Mas creu que "el Consell els podria destinar també a qualsevol altra cosa, ja que són per invertir-los en dinamització territorial".
Des d'ICV, Josep Maria Carles valora molt positivament el fet que es coordinin els diferents serveis socials, però creu que no calia crear un Consorci per tal de fer-ho. Segons ell, seria suficient amb optimitzar tots els recursos dels diferents ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal. Carles també ha manifestat que el seu grup veu en la creació d'aquest consorci que "l'ajuntament cedeix competències que li són pròpies". Carles creu que el Consorci "pot comportar noves despeses de personal, si s'arriba a posar un gerent, per exemple, punt que contemplen els estatuts".
Vista exterior del Centre Cívic. Vista exterior del Centre Cívic on s'ubicarà la nova seu del Consorci d'Atenció a les Persones. Foto: S.E.O.