Males notícies pels consumidors de kebab. El famós menjar ràpid, amb carn abraçada per una massa de pa i farcida amb tot tipus d'ingredients, podria tenir les hores comptades a Europa. Ara per ara, hi ha una proposta dels diputats de la comissió de Sanitat del Parlament Europeu que podria obrir la porta a prohibir aquest tipus d'àpat de nom d'origen turc.
Concretament, la proposta posa sobre la taula els possibles riscos de salut que comporta l'ús de fosfats en la preparació d'aliments, utilitzats generalment per protegir el sabor i mantenir l'aigua en les carns conservades en vertical, com és el cas del doner kebab, per augmentar el pes del producte.
La resolució es va aprovar amb 32 vots a favor i 22 en contra. Ara, la pilota està al sostre de l'Eurocambra, que revisarà el text. Si adopta la mateixa decisió, el Parlament podria seguir les recomanacions de Sanitat i tombar una proposta de la CE que vol permetre, precisament, l'ús de fosfats en el kebab.
El kebab podria tenir els dies comptats a Europa
La continuitat d'un dels menjars ràpids més consumits per la població està en perill per una proposta del Parlament Europeu
ARA A PORTADA
Publicat el 04 de desembre de 2017 a les 09:19
Actualitzat el 04 de desembre de 2017 a les 09:20
Et pot interessar
-
Societat El Pla d'Urgell desplega una estratègia comarcal per fomentar la lectura
-
Societat L’IEI invertirà 600.000 euros en la memòria democràtica a les terres de Lleida
-
Societat La Diputació invertirà 1,5 milions en suport a persones amb discapacitat fins al 2028
-
Societat La Guàrdia Urbana de Balaguer enxampa una empresa abocant runa de manera il·legal
-
Societat L’església de Sant Antoni de Lleida es prepara per a una nova fase de restauració
-
Societat Els agricultors del Pallars aposten pels drons per tractar les oliveres