El temps primaveral anima als lleidatans a anar al camp per menjar-se la mona
L'entorn natural de Camarasa ha estat un dels punts on diverses famílies s’han aplegat per celebrar el Dilluns de Pasqua
Ara a portada
-
Societat «Si el camp cau, cau tot el país»: resignació i resiliència dels pagesos després de la pedregada Oriol Almacellas Verdés
-
Societat 50.000 hectàrees de cultius afectades per la pedregada a Lleida, segons Unió de Pagesos Redacció
-
-
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 02 d’abril de 2018 a les 12:06
Les temperatures relativament agradables han animat a nombroses famílies lleidatanes així com a grups d’amics a sortir de casa pel Dilluns de Pasqua, en què, com és tradició, es menja la mona a l’aire lliure.
Ja des de mig matí s’han anat situant en diversos espais naturals de la demarcació per preparar el dinar d’un dia on aquest pastís és el protagonista. L’àrea recreativa del pont de Camarasa, al costat del riu Segre al seu pas per aquest municipi de la Noguera, ha estat un dels punts que han escollit desenes de persones per dur a terme la celebració. Altres s'han dirigit al nucli de Sant Llorenç de Montgai i s'han instal·lat vora l'embassament. També és habitual convertir les segones residències que tenen algunes famílies al camp en punt de reunió en aquesta jornada, així com altres indrets situats a l’entorn de la ciutat de Lleida, com ara el Parc de les Basses, el de la Mitjana o l’ermita de Granyena, entre d’altres.
Les neveres portàtils, les taules i cadires i la típica mona guardada en una caixa han ocupat per unes hores diversos espais naturals de les comarques lleidatanes des d’on diverses famílies i grups d’amics han decidit passar la celebració del Dilluns de Pasqua. El bon temps i la temperatura primaveral han afavorit que molts d’ells hagin pogut fer-ho a l’aire lliure i gaudint d’entorns com el que ofereix el situat al costat de les restes de l’antic pont medieval de Camarasa.
Pel Ramon Castellà i la seva família, provinents del municipi de Torrefeta i Florejacs (Segarra), aquest és el primer cop s'han decidit a fer-ho en aquest entorn de la comarca de la Noguera. "Fins ara ho havíem fet a uns patis que tenim a casa però els néts s'han fet grans i hem decidit canviar" ha explicat, afegint també que els hi agrada el lloc perquè estan al costat del riu. La María Rubiela Victoria, per la seva banda, és assídua des de fa molts anys. Ella va néixer a Colòmbia, on no es fa aquesta tradició, però ha dit que li agrada seguir-la per reunir-se amb la família.
A l'entorn de l'embassament de Sant Llorenç de Montgai també s'hi han vist aquest dilluns diverses taules parades, així com estovalles a terra per fer pícnic. Alguns han aprofitat per elaborarla seva mona particular abans de dinar, tal com ha explicat la Miriam Cabezuelo, que ha dit que fa anys que els nens ho fan així perquè "gaudeixen elaborant la seva mona individual". Sigui com sigui, el pastís que es menja tradicionalment per Pasqua ha culminat un menú que en molts casos ha estat conformat per carn a la brasa, calçots o truites de patates ja fetes, entre d'altres.
Et pot interessar
-
Societat Les obres d'una planta solar obliguen a desviar els vehicles en una sortida de Lleida
-
Societat Condemnat a 4 anys d'internament per intentar matar un company de residència a Lleida
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat Rehabilitació de la LV-2012 per millorar la seguretat a les Garrigues