El PAC és l’instrument legal que fixa el marc competencial del Consell Comarcal i, per tant, ha d’incloure els serveis, les activitats i les obres a realitzar. Tot i que no és obligatori s’ha estimat convenient endegar un procés previ de participació ciutadana per tal que el contingut del document estigui consensuat entre ajuntaments, entitats i agents socials del territori.
Els màxims responsables dels ajuntaments i del Consell Comarcal es van distribuir en tres tallers temàtics. Un d’aquests tallers va incloure les propostes en matèria de serveis socials, gent gran, ciutadania i immigració i polítiques de dona. El segon taller agrupava promoció turística, promoció i patrimoni cultural i mediambient i dinamització econòmica i habitatge. Finalment, el tercer taller va estar dedicat a ensenyament, sanitat, joventut, infància i esport. Els treballs van ser dirigits per la sociòloga Marta Martorell, de la consultoria Civis.
Després dels polítics locals, serà la societat civil alturgellenca qui tindrà veu en l’elaboració de propostes a incloure al PAC. Així, les pròximes setmanes es repetiran els mateixos tallers amb 15 persones representatives dels diversos sectors ciutadans i, més endavant, se’n realitzaran uns altres que estaran oberts a tothom qui tingui interès a participar-hi. Aquests últims tallers es faran a Olianà, Organyà i la Seu d’Urgell. La previsió és que tot aquest procés estigui conclòs abans no acabi el 2009.

ARA A PORTADA
Publicat el 25 de setembre de 2009 a les 16:32
Et pot interessar
-
Societat Els Alamús estrenen un servei pioner per treure efectiu al bar social
-
Societat El 10% dels alumnes de la UdL han pensat a suïcidar-se alguna vegada
-
Societat Aquests són els noms més comuns entre els lleidatans
-
Societat La Facultat de Lletres de la UdL trenca tòpics amb una campanya viral a xarxes
-
Societat Els escolars del Pallars Sobirà descobreixen la vida ramadera amb el projecte «D’Estudi al Tros»
-
Societat Lleida pot assolir els 36 °C en l’episodi de calor més intens d’un mes de maig