El mercat de Sant Antoni de Barcelona s’ha convertit aquest dijous en l’aparador més saborós de Ponent. El TastaLleida 2025 hi ha desembarcat amb una autèntica festa de productes amb segell de qualitat, des de les DOP fins al distintiu "Gust de Lleida". Més d’un centenar de persones han gaudit de tastos en diferents torns amb un menú creat pel xef Sergi de Meià, que ha sabut condensar l’essència del territori en plats sorprenents.
Els comensals han pogut assaborir combinacions tan atrevides com la coca de pera DOP Pera de Lleida amb cansalada, formatge Urgèlia DOP i herbes del Pirineu, o el maridatge inesperat de vedella bruneta amb el dolç IGP Torró d’Agramunt. El vi DO Costers del Segre —en blanc, rosat i negre— ha posat el punt d’harmonia a cada mos. El menú es completava amb un gelat d’oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues amb arengada, pa amb tomàquet i cireres de Producció Integrada.
El president de la Diputació, Joan Talarn, ha reivindicat que el TastaLleida “és molt més que una trobada gastronòmica”, mentre que el conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, ha subratllat la necessitat de “crear marca” i destacar la traçabilitat i la sostenibilitat dels productes. La cita dona continuïtat al tast celebrat al juny a Lleida i confirma que la cuina de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran juga en primera divisió.