El projecte ha estat subvencionat, a través de l’Associació de Dones Migrants d’Andorra, pel Departament de Cooperació del Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra.
Montse Fruitós traballarà a Sarajevo amb 20 dones de la Fundació de la Democràcia Local en una casa d’acollida per a víctimes de la violència de gènere. L’objectiu de la iniciativa és formar aquestes dones per tal que, posteriorment, elles puguin impartir cursos de creativitat artística amb materials reciclats a les escoles, instituts i centres culturals de Bòsnia. D’aquesta manera es pretén que deixin de ser víctimes per convertir-se en part activa de la societat del seu país.
Atès que a Bòsnia no es fa encara el reciclatge dels residus, la tasca de Fruitós consistirà inicialment a conscienciar les seves alumnes de la filosofia que sustenta el triatge dels residus i la seva posterior reutilització. Al taller, que durarà set setmanes, es destinaran cinc hores diàries, una de les quals serà de teòrica i les altres quatre de pràctiques. Les dues últimes setmanes, les alumnes escriuran un conte i en faran els personatges amb material reciclat.
Montse Fruitós se sent molt il•lusionada amb el projecte, atès el seu component de reinserció social en un país com Bòsnia. Fins ara, ha realitzat diversos tallers d’aquest tipus, adreçats a mestres, a Catalunya i Cantàbria i el desembre de l’any 2007 en va impartir un altre en un centre cívic de la ciutat de Washington, als Estats Units.
Imatge d'un taller de creativitat ecològica Imatge d'un taller de creativitat ecològica.