
L'actor Roberto Cairo va mostrar una faceta molt desconeguda pel gran públic: la de director de curts de “terror quàntic”, un terror “que té en compte totes les realitats que som capaços de percebre”. Cairo va subratllar que fuig de “tot allò comercial i convencional, de subvencions, de polítics i, fins I tot, dels actors professionals, ja que Pandemònium està rodada amb gent corrent “. Cairo està preparant un altre curt, que pensa rodar al Pirineu.
Cairo i Banacolocha van coincidir en valorarmolt positivament el Picurt. “és una qüestíó d'imaginació, de sortir dels cànons, no hem de voler ser seguidors de Hollywood, no seguim tendències, creem-les”.
Banacolocha, que està a punt de roda una sèrie a Madrid sobre Isabel la Catòlica, va rebre l'afecte del públic a Artedó. El popular actor -que repetirà Agost al TNC- es va mostrar encantat de veure una mostra de cinema en un indret tan petit: “com més petit és el poble més bonica pot ser la iniativa.”, va declarar.
La nit d'ahir dissabte va donar molt protagonisme a la producció local: Albert Galindo va estrenar Home tranquil, formatge artesà, un documental etnogràfic i de natura que segueix durant tot un any la feina d'un pastor i artesà formatger a Pont de Bar. L'altre urgellenc il·lustre de la nit va ser Camí d'Ermengol de Toni Lombarte.
Durant aquesta cinquena edició del Picurt ha valorat especialment els documentals i ficcions de tema esportiu, i documentals etnogràfics com ara Dolma, que va rebre molts aplaudiments divendres a la nit.