
És Sant Jordi una tradició arrelada a la Cerdanya?
Sí, la gent segueix molt la tradició. Així com el dia dels enamorats no té massa força per Sant Jordi tothom regala roses, no només a la parella, sinó també a la mare, a les filles, vaja, a totes les dones de la casa.
La gent és convencional alhora de regalar la rosa?
De roses n’hi moltes, de molts colors i presentades de diverses maneres. En aquest sentit hi ha tria per tots els gustos però la rosa vermella és la reina. Així doncs, es podria dir que en general la gent si n’és de convencional perquè la rosa que s’acostuma a regalar més és la vermella. El que si canvia és la presentació de la rosa. Temps enrere s’acostumava a regalar la típica rosa vermella amb paperina però cada cop més es volen coses diferents. Una de les roses que agraden més són les roses llargues, que són més grans, i amb arpillera.
Cada any per la diada, a banda de les floristeries, les escoles també fan parada. Què n’opines al respecte?
Personalment penso que és un dia que s’hauria de respectar a les floristeries perquè no només són les escoles que fan parada sinó que també en fan les associacions i això, en part, ens afecta perquè la majoria compren les roses a majoristes i amb això no hi podem competir.
Com es viu la diada entre roses?
Tenim molta feina... ja no només pel dia de la diada en sí sinó els dos o tres dies previs a la celebració donat que les roses s’han de preparar com es degut, n’hem de preparar moltes i no ho podem fer quinze dies abans perquè es farien malbé. Aquests dies anem de bòlid.