El Zoo del Pirineu, un refugi d'animals ubicat a Odèn (Solsonès), va rescatar un total de 420 animals l'any 2024 i això ha fet que es trobi "al límit" de la seva capacitat. La meitat no s'han pogut retornar a la natura perquè presentaven ferides irreversibles i, en aquests moments, les instal·lacions ja acullen uns 250 animals de 60 espècies diferents, totes autòctones de la península Ibèrica. La fundació sense ànim de lucre que gestiona l'equipament ja està ampliant les instal·lacions, però avisen que els calen més subvencions i patrocinis per poder tirar endavant. Alguns dels nous projectes que tenen entre mans és la cria d'òlibes en captivitat per retornar-les en zones on estaven extingides o el control del gat salvatge al Solsonès.
Els corbs són animals capaços d'imitar sons del seu entorn i a l'Alfonso li van quedar gravades les paraules que repetia constantment el falconer amb qui va conviure durant molts anys. És un dels 250 animals que viuen permanentment a les instal·lacions d'Odèn (Solsonès) que, entre d'altres, compta amb guineus, cabirols, porcs senglars, cérvols, isards, mussols, falcons, coloms o tortugues.
La Fundació Zoo del Pirineu és una organització que acull i cuida animals salvatges maltractats o ferits i, en cas que sigui possible, els retorna a la natura. L'any 2024 el refugi va rescatar 430 animals, una xifra rècord, dels quals un 45% no ha pogut tornar a viure en llibertat per les seves lesions o el grau de discapacitat. Un dels casos és una àliga daurada -a la qual han posat el nom de Glòria- que va arribar al Zoo en estat crític després d'electrocutar-se. La Glòria va sobreviure i, des d'aleshores, rep cures de l'equip veterinari del centre, però no pot tornar a viure en llibertat.