Bona resposta del públic en la jornada central de Resistents a Castellbell i el Vilar

El certamen de recreació històrica se celebra fins diumenge al migdia al nucli del Burés amb 300 figurants i la implicació del teixit associatiu del municipi

Austriacistes i borbons s'enfronten al Pont Vell
Austriacistes i borbons s'enfronten al Pont Vell | AjCbV
Redacció
01 d'octubre del 2016
Actualitzat el 02 d'octubre a les 19:11h
L'enfrontament entre austriacistes i borbons centra l'edició de la Festa dels Resistents que se celebra aquest cap de setmana a Castellbell i el Vilar amb uns 300 figurants, entre integrants dels dos exèrcits, personalitats i poble ras, a més a més de les persones que treballen per a que la festa, en la seva tercera edició, sigui un èxit.

El públic ha respòs de forma entusiasta a la jornada central de la Festa dels Resistents a Castellbell i el Vilar. El certamen, que recrea la resistència a ultrança del municipi en els fets de 1714, compta amb la participació de 300 figurants i la implicació del teixit associatiu de Castellbell i el Vilar. Els espectacles de recreació històrica han guanyat protagonisme en aquesta tercera edició de Resistents que té com a escenari el nucli del Burés i que continuarà fins aquest diumenge al migdia. Els Miquelets han reforçat la seva participació a la festa, que recrea amb precisió escenes quotidianes del segle XVII a través de la música, la dansa i el teatre en un entorn incomparable, als peus de Montserrat i a la falda del castell de Castellbell i el Vilar. L'espai de mercat també ha crescut amb una àmplia oferta de parades de productes d'alimentació i artesania del territori. La jornada central de Resistents es completa aquest vespre amb l'espectacle a la llera del Llobregat Un poble enfilat a espatlles de gegants i el posterior concert de taverna. Els infants tenen el seu espai propi Petit Resistent en què poden participar de diferents tallers de manualitats i tenen l'oportunitat de pintar el mural dibuixat per l'artista Jaume Gubianas.

Presentació literària i concert coral infantil

Resistents continuarà diumenge fins a l'hora de dinar. A les 12 del migdia es presentarà el llibre La Cuina del 1714 amb la presència del reconegut escriptor gastronòmic Jaume Fàbrega, al Centre Cívic Joan Masats. Al finalitzar l'acte es podrà fer un tast de la cuina de l'època en un acte que compta amb la col·laboració de l'Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca. Completaran els actes paral·lels, el concert de la Coral infantil La Formiga de la Capella de Música Burés a l'espai del Petit Resistent a tres quarts d'una del migdia.

Podeu consultar el programa complert de Resistents a la pàgina web www.resistents.cat