«El hijo del otro» inaugura l'11a edició del Clam de Navarcles

El certamen programarà un total de 36 films de 21 països des d'aquest dijous i fins el proper 18 de maig

Publicat el 08 de maig de 2014 a les 20:28
Josep Maria Carrillo, president del Ficna, durant la inauguració. Foto: Festival Clam

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles ha arrencat aquesta nit amb la projecció de la pel·lícula francesa "El hijo del otro", dirigida per Lorraine Levy i que narra la història de dos joves -un palestí i un israelià- que en néixer són lliurats de forma errònia a les seves famílies. L'onzena edició del festival, que se celebra des d'aquest dijous i fins el proper 18 de maig, reflexiona sobre la igualtat. Durant els nou dies del certamen, es podran veure 36 pel·lícules de 21 països i es comptarà amb la presència de primeres figures del món del cinema. Dins de la programació, es projectaran 14 estrenes absolutes. El CLAM manté el pressupost de l'any passat, que va ser de 20.000 euros.
 
Aquesta és la primera edició en què el CLAM passa a ser també concurs de llargmetratges. El festival ha modificat les bases de participació per garantir que les obres presentades siguin de rigorosa estrena i que siguin inèdites a les sales de projecció de Catalunya. En total, s'han rebut 32 llargs a concurs, entre els quals s'han seleccionat sis finalistes que lluitaran pel primer premi, pel premi especial del jurat i el premi del públic.
 
Pel que fa al concurs de curtmetratges, durant aquesta edició s'ha utilitzat majoritàriament les plataformes digitals online per a la gestió de les incorporacions. Un fet que ha provocat un fort augment de curts a concurs. En total, s'han rebut 325 propostes i el jurat ha hagut de fer un "veritable" esforç per decidir la dotzena de finalistes.
 
A banda de la programació cinematogràfica, el CLAM reforçarà aquesta edició amb una trobada de festivals. Per primera vegada, l'organització ha convidat tres festivals amb qui comparteix temàtica, amb la intenció de promoure el festival i iniciar una via permanent de relació i col·laboració entre ells. Es tracta del Festival de Cinema Solidari de Guadalajara, el Festival de Cinema i Drets Humans de Sant Sebastià i el Festival Resistances de Foix. La trobada permetrà compartir experiències, contrastar fórmules organitzatives i explorar futures vies de col·laboració.