
Una de les escenes del Pessebre vivent del Pont llarg. Foto: Pere Fontanals
Més de 2.000 persones han passat aquest dia de Sant Esteve pel Pessebre vivent del Pont Llarc, al camí de Joncadella, passant de costat i per sota del aqüeducte que porta aigua d'un dels ramals de la Sèquia. Al Poal, a l'Anella Verda. I han entrat, passejat i sortit en poc menys de dues hores, el temps que ha estat obert el pessebre. Més de 2.000 persones a l'espera de confirmació de xifres de l'organització, però amb l'evidència que han estat més que en la darrera edició, quan es va donar aquesta xifra.
En aquesta quarta edició del pessebre vivent al descobert -durant més de trenta anys es va portar a terme a la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, a la Mion- les cues a l'entrada han arribat al nou McDonalds, però l'entrada al recinte era àgil, amb circulació fluïda i una espera que no es feia pesada amb un fred escàs, pràcticament absent.
El Pessebre Vivent del Pont Llarg s'ha convertit en només quatre anys en el principal referent de Manresa. L'entrada llançada per l'aqüeducte d'un braç de la Sèquia. Els horts i els masos del Poal. El saber fer de l'associació des de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança. Els tan ben trobats animals, per tot arreu i de tota mena. I les escenes, més quotidianes que bíbliques...
El pessebre enguany s'ha trobat representat totalment a la zona de l'aqüeducte de la Sèquia de Manresa i les primeres cases del Regadiu. Noves escenes i més participació a través de dos concursos, la cerca del Tió i la millor fotografia. En total, una vintena llarga d'escenes, 230 figurants i més de 400 voluntaris, apart d'un nodrit grup d'animals de granja (vaques, ovelles, cavalls, ponis, burros, conills, gallines...).
Les escenes recullen l'estil de vida de l'època i recreen escenes històriques i bíbliques de la tradició pessebrística, així com de la vida diària del poble amb la recreació de la vida al camp, els animals, els oficis o les escenes casolanes. Les escenes s'han integrat al paisatge, al costat del Torrent del Poal, al pati de l'antiga Fàbrica dels Tints, a Cal Tunic, Cal Santasusana, Granja Casanovas i Cal Ti. Han ocupat les eres de totes les cases i el Camí de Joncadella.
Tot l'esdeveniment ha estat organitzat des de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, sota les directrius d'una Comissió Organitzadora formada per Joan Aurich, Lluís Calvet, Jordi Casasayas, Antonio Garcia, Verònica López, Maria Martínez, Matilde Puigrodon, Jesús Pujol, Àngels Serentill, Rosa Serentill, Toni Torres, Teresa Tuneu, Carles Valero i Joan Vicens.