A la Plaça Crist Rei, ha començat l'acte de la colla dels Diables de Manresa, batejat amb el nom de la Primera Encesa de l'Estiu. En aquesta celebració els diables de Manresa han estat acompanyats de quatre colles més; la colla de Garcia, un poblet de la comarca de la Ribera d'Ebre, i les colles de Molins de Rei, Premià de Mar i Igualada. S'ha inaugurat amb el cercavila a càrrec del grup de percussió Tabalers de Xàldiga fins arribar a la Plaça Gispert. Seguidament, des de la mateixa plaça ha començat el cercavila infantil fins arribar a la Plaça Valldaura on ha tingut lloc el concurs de figures.
Un cop acabat, ha començat el cercavila dels adults, sortint des de la Plaça Valldaura i acabant al Parc de la Seu on s'ha fet l'encesa final i ha tingut lloc un sopar de cloenda acompanyat de música en directe.
Inicis de la colla dels Diables de Manresa
A finals dels anys vuitanta, Domènec Forns i el seu germà Joan, Enric Sabrià i Francesc Garriga van fundar la colla dels Diables de Manresa. En aquella època, a Manresa només existia el Correfoc de Festa Major, tot i que diverses persones del grup de Xàldiga ja havien fet sortides per a barris i en alguna ocasió per les afores de Manresa. Entre els quatre fundadors van tenir la idea de crear una colla amb la intenció d'escampar la tradició. Volien disfrutar amb els ciutadans de la ciutat de molts més actes al cap de l'any. En els inicis, la colla de Tarragona els va servir per crear l'estructura del grup de Diables, utilitzant el model penedesenc i del Camp de Tarragona. Aquest model els va permetre crear un tipus de festa de foc exportable a pobles, barriades i fins i tot a les escoles.
Amb moltes ganes, entre els fundadors, van crear els primers vestits de la colla, el primer carro i la figura del Llucifer i la Diablessa.

Domènec Forns i el seu germà Joan, Enric Sabrià i Francesc Garriga, fundadors dels Diables Foto: Aura Tomasa