El grup de teatre Cúspicus de Mosaic torna a actuar davant d'estudiants de secundària del Bages

Un any més, la sala Els Carlins s'ha omplert per veure l'espectacle del grup, que vol lluitar contra els prejudicis que hi ha a la societat

Membres del grup de teatre Cúspicus de Mosaic a dalt l'escenari d'Els Carlins de Manresa
Membres del grup de teatre Cúspicus de Mosaic a dalt l'escenari d'Els Carlins de Manresa | FGTC
Redacció
07 de novembre de 2024, 14:40
Actualitzat: 14:42h

El grup de teatre Cúspicus de Mosaic, programa de la Fundació Germà Tomàs Canet a Manresa, ha tornat a omplir la sala Els Carlins amb el seu espectacle que reivindica la tolerància i el dret a ser un mateix. Cúspicus és un grup de teatre integrat per persones de diferents col·lectius, entre elles algunes que participen activament al Club Social Mosaic, un recurs que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental mitjançant la socialització, la gestió autònoma del temps de lleure i la participació activa a la comunitat.

A la representació d'aquest dijous hi han assistit alumnes dels graus d'animació sociocultural i integració social de l'institut Guillem Catà, dels graus d'integració social i atenció a persones en situació de dependència de l'escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, i d'ESO de l'escola La Salle. Des de Mosaic fa uns anys que es treballa per apropar-se als centres educatius oferint una nova perspectiva davant les malalties mentals i sobretot promovent la inclusió de les persones ateses.

Aquesta ha estat la tercera vegada que el grup Cúspicus ha actuat a la sala Els Carlins i la segona que ho ha fet amb la sala plena de gom a gom. Cúspicus, amb una llarga trajectòria, porta a l'escenari una proposta que posa en valor la diferència i la importància de canviar la mirada per lluitar contra els prejudicis i els estigmes que hi ha a la societat. L'espectacle posa sobre la taula les dificultats amb què es troben les persones que són diferents i revindica el dret que té cadascú a ser com és, sense etiquetes.