La FUB acull l'exposició «La nostra memòria d'un temps de silenci (1950-1960)»

En el marc de la mostra, els estudis d'Educació Infantil imparteixen la xerrada "Educació i valors. Del franquisme al Segle XXI"

Publicat el 04 de desembre de 2009 a les 19:56

Un moment de la conferència de presentació. FUB

Des del 1 de desembre i fins el 15 de gener el vestíbul de la FUB acollirà la mostra "La nostra memòria d'un temps de silenci (1950-1960)".
 
L'exposició, organitzada per Antics UB, és una mostra dels materials conservats per antigues alumnes de la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona, juntament amb documentació de l'Arxiu de la UB, que vol reflectir la memòria d'un grup de persones que van viure els seus anys de formació en l'època de la postguerra, un temps fosc i amb manca de llibertats. El recull mostra el testimoni, les vivències i el record emotiu de les dones que, en aquella època, ja es formaven per ser mestres.
 
En el marc de l'exposició, i estretament vinculats per la temàtica, els estudis de grau en Educació Infantil de la FUB van oferir ahir la conferència “Educació i valors. Del franquisme al Segle XXI”. La xerrada, que forma part del programa de l'Aula d'extensió Universitària de formació permanent de Manresa que organitza la Coordinadora de jubilats i pensionistes de Manresa, va anar a càrrec de la directora dels estudis, Montserrat Pedreira.
 
La conferència va plantejar una reflexió general sobre els valors que hi ha al darrera de les situacions educatives a partir de la comparativa entre dues èpoques ben diferents. Com que el tema transporta al record i té un component emocional important, es va aconseguir un bon clima de participació per part del centenar d'assistents que van omplir al sala d'actes.
 
Finalment, es va demanar la col•laboració de la gent gran que ho volguessin per a ser entrevistats pels alumnes del Grau en Educació Infantil, els quals també es centraran en el tema i en faran un treball de camp.