La quarta edició dels Romeus augmenta l'afluència de visitants

La festa ha introduït enguany millores tècniques per a la posada en escena dels quadres teatrals

Els Romeus ha reduït la durada dels diàlegs per agilitzar el desenvolupament del programa
Els Romeus ha reduït la durada dels diàlegs per agilitzar el desenvolupament del programa | AjMdeM
Redacció
25 de gener del 2016
Actualitzat el 27 de gener a les 18:56h
La quarta edició de Romeus s'ha acomiadat aquest diumenge al vespre reeditant l'èxit de visitants que, especialment durant la segona jornada de la festa, han seguit els espectacles de teatre al carrer que expliquen l'origen del Vot de Poble a Sant Sebastià i el pas dels anys foscos de la pesta a l'etapa de prosperitat i creixement que la vila va experimentar durant el Renaixement.

Aquest és l'objectiu del conjunt de representacions i escenes articulades a l'entorn del relat de Romeus que aquest any ha consolidat els guions de les històries que s'havien anat incorporant de forma progressiva durant les tres primeres edicions. Enguany s'han introduït millores tècniques per a la posada en escena dels quadres teatrals i s'ha reduït la durada dels diàlegs per tal d'agilitzar el desenvolupament del programa.

Tal com s'esperava, la jornada de diumenge va ser la que va rebre el major nombre de visitants en relació a dissabte. Els carrers estrets del nucli antic de Monistrol van oferir una imatge en la qual era difícil distingir actors i turistes entre la multitud. Aquest punt de trobada entre present i passat ha estat un dels elements que ha donat autenticitat a la festa amb l'objectiu d'aconseguir que el visitant emprengués un viatge en la història i es deixés portar pels espais per on la gent avançava, gairebé de forma inconscient, trobant-se amb metges, endevinadors, soldats, tullits, mercaders i les seves històries.

Un dels elements més destacats a nivell d'ambientació van ser les representacions que es van dur a terme a La Taverna, al bell mig de la plaça de la Font Gran, amb les cançons de l'Orfeó Monistrolenc i les incursions continuades de les taverneres que durant tota la jornada van interactuar amb el públic visitant.

Pel que fa a l'espectacle de cloenda, l'Erudit, només es va representar el darrer dia, al peu de les restes de les muralles renaixentistes. El relat de l'Erudit va desgranar llegenda, misteris i fets històrics a l'entorn de Romeus amb una posada en escena marcada per l'espectacularitat de la llum, les projeccions, la música, la dansa, el foc i el so dels tabals.
 
Un projecte de poble que creix

Romeus es va cloure, aquest diumenge al vespre, amb uns resultats que han superat amb escreix les expectatives marcades inicialment pels monistrolencs i monistrolenques, que es van abocat a la tasca de donar realisme a la festa que tenia l'objectiu de fer tastets de la història local a partir de la teatralització de llegendes i passatges històrics de la vila.

La quarta edició dels Romeus ha estat enguany objecte de l'interès televisiu per part de la Xarxa Audiovisual Local que va emetre el programa "1Món.cat" en directe des de la plaça de la Font Gran. Durant les dues hores de programa, Monistrol va poder explicar amb detall els elements que van originar aquest projecte i recollir el testimoni i l'ambient dels seus protagonistes.


Vídeo: Streammedia