
L'escola de cuina Lleure i el CNL Montserrat han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de difondre i potenciar la cultura culinària catalana i el coneixement i l'ús del català. Entre els acords establerts, el CNL Montserrat promourà entre l'alumnat dels cursos de català per a adults i els participants en el programa Voluntariat per la llengua les classes de cuina que organitza l'escola de cuina Lleure i facilitarà la incorporació dels alumnes de l'escola de cuina en torn preferent als cursos de català per a adults. Per la seva banda, l'escola de cuina Lleure oferirà un 40% de descompte en els cursos de cuina que organitza a les persones que aportin el carnet d'estudiant o del Voluntariat per la llengua del CNL Montserrat.
L'escola de cuina Lleure va ser creada fa 25 anys per la seva directora, Dolors Gómez. Al llarg d'aquests anys l'escola de cuina manresana ha estat un punt de difusió de la cuina de cassola, en el sentit que potencia i posa en valor els sabors, les aromes i la manera de fer de la cuina tradicional de la comarca del Bages. El 2009 va fundar l'associació Les Cuineres del Bages, que actualment està integrada per una trentena de cuineres i un cuiner no professionals, que tenen l'objectiu de preservar i difondre la cuina tradicional de la comarca del Bages i els seus productes, així com transmetre a la societat els valors dels plats tradicionals de la cuina catalana de tota la vida.
L'acord ha estat signat pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i president del Consell del CNL Montserrat, Joan Calmet, i per la fundadora i directora de l'escola de cuina Lleure, Dolors Gómez. Ambdós s'han mostrat molt satisfets de poder col·laborar i han manifestat la importància que acords com aquest tenen en la promoció de la llengua i la cultura, ja que la cuina és una activitat cultural a través de la qual es coneixen tradicions i es transmeten valors, alhora que, per mitjà d'aquestes experiències, s'incrementa el coneixement i l'ús de la llengua catalana.