Dintre del cicle "Llocs sagrats i tel·lúrics del Bages", ideat per l'historiador Jordi Piñero, aquest diumenge, 5 de febrer, es tornarà a dur a terme la visita "La Seu de Manresa, lloc tel·lúric i sagrat". Es tracta d'una proposta adreçada a grups que estiguin interessats a explorar noves maneres d'entendre la història, incorporant la sensibilitat pròpia dels nous temps, d'acord amb una visió del món espiritual i holístic. Per a tots aquells que, quan visiten un lloc, els agrada entrar en un contacte profund amb el paisatge i que volen experimentar de manera directa l'esperit d'un determinat indret, més enllà d'un seguit de dades extretes de qualsevol manual. Un tipus de visita innovadora que combina, de manera equilibrada i rigorosa, els continguts històrics amb un enfocament més intuïtiu i sensitiu, que inclou coneixements provinents de la geobiologia, la geometria sagrada, el món dels arquetips, el simbolisme o l'astrologia.
La visita, que tindrà una durada de dues hores, aproximadament, començarà a les onze del matí des del portal d'entrada de la Seu. A partir d'allà, Piñero posarà èmfasi en l'orientació de l'església, que marca el punt exacte on surt el sol el dia 15 d'agost, festa de l'Assumpció de Maria, i en les nombroses marques de picapedrer que s'observen als murs exteriors. Així doncs, els participants s'introduiran en el simbolisme dels diferents portals del temple i en els elements de protecció exterior.
Després d'això, se seguirà la visita fent un recorregut calmat per l'interior de la basílica, que compta amb la nau més ampla del gòtic. S'explicarà, també, el disseny arquitectònic i les proporcions de l'església segons els cànons de la geometria sagrada, i alguns aspectes sobre els antics mestres d'obra i constructors de catedrals, sobre la possible influència templera en l'arquitectura gòtica i en Berenguer de Montagut en particular. La visita finalitzarà contemplant alguns dels retaules gòtics conservats a la Seu i interpretant el simbolisme de la Mare de Déu de l'Alba, emparentada amb les antigues divinitats de les estrelles, com Venus o Astrea.
Tothom que estigui interessat a participar en l'activitat ha d'inscriure-s'hi amb antelació, ja que les places són limitades. Ho ha de fer enviant un correu a jordipinero@gmail.com o trucant al 606 906 976. El preu de la visita serà de 7 euros, que s'abonaran el mateix 5 de febrer.
L'historiador Jordi Piñero proposa una visita guiada «diferent» per la Seu de Manresa
Tindrà lloc aquest diumenge a les onze del matí i durarà, aproximadament, dues hores
Ara a portada
-
Societat La Moreneta surt en processó per primer cop aquest segle davant milers de persones a Montserrat Redacció
-
Societat S'estrena un documental sobre la vida dels monjos de Montserrat després de dos anys de rodatge Redacció
-
Economia Una entitat assegura que l'Escorxador del Moianès sacrifica més del doble de porcs diaris permesos Redacció
-
-
Publicat el 30 de gener de 2017 a les 09:19
Et pot interessar
-
Cultura i Mitjans Santpedor obre la convocatòria per participar en el 13è Concurs de Música Jove
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral
-
Cultura i Mitjans Manresa completa un dels Sant Jordi més lluïts dels darrers anys
-
Cultura i Mitjans L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes