Manresa participa a l'Anella Cultural amb un cicle de converses sobre arquitectura catalana

El cicle s'iniciarà aquest dijous amb una conversa on-line amb l'arquitecte Oriol Bohigas

Publicat el 23 de febrer de 2010 a les 20:14
Amb una conversa on-line amb l'arquitecte Oriol Bohigas, s'inicia aquest dijous dia 25 de febrer a les 8 del vespre a la Sala Polivalent del Teatre Kursaal de Manresa, un cicle de 4 converses on-line sobre l'Arquitectura Global Catalana, en el marc del Projecte de l'Anella Cultural.

Arquitectura Global Catalana és un cicle de converses entre rellevants personalitats del món de l'urbanisme i l'arquitectura a Catalunya amb alumnes nord-americans, i obert a la participació de la societat civil catalana per mitjà de l'Anella Cultural. Les converses es duran a terme a la biblioteca Enric Miralles de Palafolls i arribaran per mitjà de videoconferència a les diferents ciutats de la xarxa. Aquest sistema permetrà intervencions en directe, des de les diferents seus.

L'objectiu de les converses és intentar entendre la singularitat de l'arquitectura i l'urbanisme català, i utilitzar-ho com element de reflexió sobre les tendències estructurals de l'arquitectura i l'urbanisme arreu.

L'arquitecte Oriol Bohigas centrarà la conversa de la primera sessió a parlar d'El model Barcelona contra la incontinència urbana. Bohigas és membre de l'equip MBM Arquitectes. Va ser delegat de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona des de 1980 a 1984. A partir del 1984, com a conseller urbanístic de l'Ajuntament de Barcelona, va projectar la política urbanística de la ciutat que culminaria amb les obres fetes per als Jocs Olímpics d'estiu de 1992.

El calendari d'aquest cicle d'activitats és:
  • Dijous, 25 de febrer Oriol Bohigas. El model Barcelona contra la incontinència urbana
  • Dijous, 11 de març Benedetta Tagliabue. L'arquitectura de Miralles/Tagliabue: estètica i societat
  • Dijous, 25 de març Joan Roca i Albert. Urbanització, Catalunya i capitalisme global
  • Dijous, 8 d'abril Francesc Muñoz. El model Barcelona, versus la ciutat difusa
Totes les conferències a la ciutat a de Manresa es realitzaran a la Sala Polivalent del Teatre Kursaal a les 20.00h.

Aquesta iniciativa arriba a Manresa de la mà de l'Ajuntament de Manresa i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya – Delegació Bages-Berguedà i, amb la col·laboració de Teatre Kursaal.

El projecte Anella Cultural consisteix en el desenvolupament d'una xarxa d'equipaments culturals -Anella Cultural- que, a partir d'un ús intensiu de les noves possibilitats que ofereix l'Internet de la segona generació, activin l'intercanvi de continguts, la coproducció d'esdeveniments on-line i impulsin línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural, millorant-ne la difusió i oferint als creadors una plataforma per experimentar noves aplicacions en les arts digitals. La implantació de la xarxa de fibra òptica al territori s'ha articulat en dues fases. La fase inicial contemplava la connexió del CCCB i quatre centres culturals de la Xarxa Transversal (Lleida, Granollers, Olot i Reus). En la segona s'hi ha afegit la resta de centres culturals de la Xarxa Transversal (Manresa, Figueres, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Girona, Vic, la Seu d'Urgell i Perpinyà). Finalment, la xarxa esdevindrà una eina d'intercanvi al servei de tots els centres culturals de Catalunya.

El projecte Anella Cultural és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Cultura de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal.