Prop de 90 persones assisteixen a la matinal oberta per parlar dels usos futurs del Conservatori

Organitzada per la plataforma Amics del Conservatori, la jornada ha comptat amb la figura dels relators, els encarregats de guiar els visitants pels diversos departaments del teatre

Publicat el 30 de març de 2019 a les 14:47
Actualitzat el 30 de març de 2019 a les 15:31
La Plataforma Amics del Conservatori ha organitzat aquest matí de dissabte, 30 de març, una jornada sota el lema Vine a dir-hi la teva!, per parlar sobre el futur de l'edifici. Per a l'ocasió, s'han dut a terme visites guiades de grups d'entre deu i dotze persones per les diferents instal·lacions i dependències del teatre. 
 
Al llarg del recorregut, els assistents han anat trobant les "relatores" que han estat les encarregades de recollir les diferents propostes, suggeriments i idees per millorar la construcció. Totes elles es sintetitzaran en un únic document que es farà públic en breu. 
 
Els participants han visitat tant l'exterior com les dependències interiors del majestuós edifici com ara l'Orfeó, l'escenari, el local dels Armats o l'Espai 1522. Les visites han estat conduïdes per diferents guies. Hi han participat un total de set relatores. 
 

Una altra instantània de la jornada, en un dels vestuaris del teatre Foto: Laura Coletas


Alguns dels temes que s'han tractat han estat el futur Centre d'Arts Escèniques del Bages, com es pot millorar la façana que dona a la Plaça Sant Domènec o com es podrien reformar les arcades de l'antic claustre. Entre les propostes dels assistents han sorgit algunes idees com la conservació de l'estructura actual però pensant també en les necessitats del s.XXI, donar visibilitat al claustre des de la Plaça Sant Domènec, incorporar una residència pels artistes, recuperar l’accés inicial del teatre o millorar les façanes de l'edifici. 
 
També s'ha proposat disposar d'un bar-restaurant integrat dins l'activitat del teatre, fer la càrrega i descàrrega per la cantonada de la Muralla o la possibilitat d'instal·lar parets de vidre perquè es puguin veure les diferents activitats des de fora del recinte.  
 
La jornada s'ha iniciat a dos quarts de deu del matí al vestíbul del teatre i s'ha allargat fins gairebé les dues del migdia. Hi han assistit més de vuitanta persones: tècnics i dinamitzadors de cultura; arquitectes; professionals de les arts escèniques; membres d'entitats culturals així com representants de partits polítics, entre d'altres. 
 
La sessió, organitzada per la Plataforma amb el suport de MEES i diferents regidories de l'Ajuntament de Manresa, ha clos amb l'exposició per part dels diferents relators de les propostes comunes que han anat sorgint en les diferents visites guiades. 
 
En paraules de l'activista cultural Joan Morros aquesta iniciativa neix de la necessitat "de reformar i aprofitar espais de l'edifici que actualment estan en desús així com per incorporar nous serveis i equipaments. Ja portem moltes accions fetes i aquesta n'és una més". 
 
"Quan s'encarregui el pla director, aquesta persona podrà tenir informació prèvia sobre el què pensen els ciutadans, les diferents entitats" afegia Morros. La redacció del pla director serà el pas previ perquè algunes de les propostes sorgides avui es materialitzin. El projecte que acabi sent escollit es preveu que es faci en diferents fases.