Rècord a les excavacions arqueològiques de les Guixeres

Publicat el 08 de juliol de 2015 a les 00:32
Actualitzat el 08 de juliol de 2015 a les 01:16

Restes actuals de la torre del Puig de Sant Pere, a l'Espai Patrimonial de les Guixeres. Foto: AjSú


Prop d'una cinquantena de persones, entre joves i adults, participen des del passat 29 de juny en l'11a Campanya d'Excavacions Arqueològiques, que es desenvolupa fins a aquest divendres 10 de juliol a l'Espai Patrimonial de les Guixeres, en terme de Súria. Aquesta és la xifra de participació més alta registrada per aquesta iniciativa de recuperació patrimonial, impulsada per l'Ajuntament i l'institut Mig-Món.

Els treballs tornen a estar centrats en les ruïnes de l'església preromànica de Sant Pere i de la domus (casa senyorial) del Puig de Sant Pere. L'objectiu d'aquesta edició és avançar en la delimitació d'aquestes restes i del seu entorn.

Fins ara han sortit a la llum noves restes de construccions, dues sitges al voltant de l'església i fragments de ceràmica medieval. Enguany també s'ha procedit a actualitzar les dades topogràfiques del jaciment, amb el suport de la Generalitat.

La direcció arqueològica dels treballs és a càrrec de Cristina Belmonte i Roser Arcos. Com en anteriors edicions, l'empresa Iberpotash-ICL ha col·laborat en la Campanya d'Excavacions Arqueològiques amb l'aportació d'una màquina retroexcavadora per a feines de neteja de terra.

La visita de cloenda d'aquesta 11a edició tindrà lloc aquest divendres 10 de juliol, amb la presència de l'alcalde Josep Maria Canudas i altres representants institucionals.

La Campanya d'Excavacions Arqueològiques és impulsada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb l'autorització del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat i la col·laboració de l'institut Mig-Món, Iberpotash-ICL, Construccions Bagesfran, Samcat Gestió de Residus, Casal de la Dona, Amics Moto Valls de Torroella i la€família propietària dels terrenys.