Sant Salvador de Guardiola consolida la seva Fira de la Torrada

Els carrers de Sant Salvador de Guardiola s'han omplert de gent aquest diumenge
Els carrers de Sant Salvador de Guardiola s'han omplert de gent aquest diumenge | AjSSG
Redacció
01 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:11h
El bon temps i el llarg cap de setmana  han consolidat la fira de La Torrada a Sant Salvador de Guardiola, que s'ha celebrat aquest diumenge. Aquesta festa de tardor, que aprofita la tradició de Tots Sants, té com a eix principal el ja clàssic mercat de productes agroalimentaris i artesanals que s'instal.la al nucli antic del poble. La fira, a més, incorpora i tot un seguit d'activitats paral·leles destinades a dinamitzar la jornada: una exhibició d'arts i oficis, una mostra de fruits de tardor, un taller infantil de carbasses i la tradicional explicada de contes i castanyada, a més de música en directe per amenitzar el dinar i les primeres hores de la tarda.

Enguany, però, el plat fort ha estat l'arribada i exposició de vehicles antics (cotxes i motos) a càrrec dels Amics del motor clàssic La Llacuna. L'Avinguda de la Generalitat ha estat l'escenari d'aquesta exhibició que ha portat un centenar de vehicles antics i que ha despertat la curiositat de molts visitants.

La primera part de la jornada de Tots Sants ha finalitzat amb un "menú de torrada" ofert per tres establiments del mateix nucli antic. L'oferta gastronòmica s'ha ampliat considerablement en aquesta edició de la fira i ha comptat amb més públic que els darrers anys.

En aquests darrers anys, Sant Salvador de Guardiola està apostant per la combinació de la tradició de la castanyada amb la recent moda del Halloween que està guanyant adeptes a tot el país. Així, després de la Fira de la Torrada i la castanyada, aquest dilluns, l'AVV del Calvet ha organitzat una concorreguda revetlla al pavelló poliesportiu, precedida per una cercavila nocturna mortis causa. Les cases que han guarnit de manera terrorífica les seves façanes han participat en un concurs de decoració. Un túnel del terror, sopar, ball i entrega de premis han conclòs la festa d'aquest 2016.