
Súria va celebrar la Nit de Sant Joan amb un ampli programa d'activitats per a totes les edats que es va estendre des de la tarda fins a la matinada. Per primera vegada en la història recent de la festa, portadors i portadores suriencs hi van fer arribar la Flama del Canigó a peu des de Manresa, portant també aquest símbol dels Països Catalans a Sant Joan de Vilatorrada i Callús.
Els portadors i portadores de la Flama del Canigó van ser Albert Pubill, Òscar Junyent, Ana Pérez, Noemí Ruiz, Esther Vila i Francesc Vila.
Després de recollir la Flama del Canigó al barri manresà del Guix (Manresa), el recorregut es va iniciar pel centre de la capital del Bages, on també es va encendre la Flama per al barri manresà de Cal Gravat. A Sant Joan de Vilatorrada i Callús, els portadors i portadores suriencs van ser rebuts per representants municipals i veïnat de les dues poblacions del Cardener.
L'arribada de la Flama del Canigó a Súria va tenir lloc poc abans de les 8 de la tarda. A la plaça de Sant Joan, els portadors i portadores suriencs van encendre un pebeter que posteriorment seria traslladat a la Casa de la Vila per a l'acte institucional de la Nit de Sant Joan.
En un parlament pronunciat des del balcó principal de la Casa de la Vila, l'alcalde Josep Maria Canudas va donar la benvinguda al "símbol de la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans". En l'acte, també hi eren presents representants de tots els grups municipals.
El batlle surienc va animar tothom a treballar per enfortir aquesta unitat, que actualment "es troba en perill", i a viure el dia nacional dels Països Catalans com una "diada de festa i reivindicació". Josep Maria Canudas va acabar el seu parlament amb un "visca Súria i visca els Països Catalans".
Posteriorment, la pubilla, l'hereu i les dames d'honor de la vila van llegir el manifest d'enguany, en què es demana que la Flama del Canigó "ens il·lumini cap al camí de la llibertat que tan merescuda tenim després de tres-cents anys de submissió i ens porti a la independència incondicional de la nostra nació".
Segons el manifest, "el nostre poble està cansat de passar gana d'un benestar que tenim merescut, gana de gaudir la nostra cultura sense restriccions, gana de parlar, llegir i escriure la nostra llengua sense que ningú ens condicioni, gana de llibertat, la llibertat que ens van robar i que volem recuperar".
Després de la lectura del manifest van tenir lloc les actuacions tradicionals dels Capgrossos que representen els quatre elements (foc, aigua, terra i aire), els Gegants del Gorg de l'Olla, la colla castellera Salats i, per primera vegada, el nou Grup de Xaranga de l'Escola Municipal de Música.
La Flama del Canigó va tornar a la plaça de Sant Joan acompanyada per una cercavila que va passar pel centre urbà. La tradicional encesa de la foguera va tenir lloc a la plaça de Sant Joan, que també va ser l'escenari d'actuacions de les colles i grups participants en la cercavila i el ball de cascavells del Tro Gros.
La celebració de la Nit de Sant Joan va acabar amb una revetlla popular amb el grup surienc PandaBanda. El programa d'actes va començar per la tarda amb diferents activitats d'animació infantil a la plaça de Sant Joan, a càrrec del grup Tirotella.
La Nit de Sant Joan a Súria ha estat organitzada enguany per l'Ajuntament, Trabucaires del Tro Gros i Súria per la Independència, amb la col·laboració del bar La Lola, Frankfurt Snoopy i bar Cal Catalán.