Tret de sortida a la Fira Discat a Sant Joan de Vilatorrada

Aquest divendres se celebra a la població bagenca la segona edició d'aquesta fira que vol ser referent del món de la discapacitat a la Catalunya central

Publicat el 30 de setembre de 2016 a les 15:52
Actualitzat el 01 d’octubre de 2016 a les 11:35
Aquest divendres s'ha inaugurat la segona edició de la Fira Discat, impulsada per l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que vol ser una finestra i un referent del món de la discapacitat a la Catalunya central.

A l'acte inaugural, la vicepresidenta quarta i responsable de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació, Meritxell Budó, ha ressaltat que "des de la Diputació hem volgut ser presents en l'organització d'aquesta segona edició -com ja ho vam ser en la primera-, per reforçar aquest gran punt de trobada i d'aliança entre professionals, entitats i ciutadania".

També hi han intervingut l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso; la regidora de Salut, Benestar Social i Envelliment Actiu, Xus Segura; el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, i el director general de Protecció Social de la Generalitat de Catalunya, Joan Ramon Ruiz. Tot seguit Màrius Serra, l'escriptor i periodista Màrius Serra ha pronunciat la conferència inaugural, sobre el seu llibre Quiet.

La Diputació de Barcelona col·labora i participa, amb suport tècnic i econòmic, en l'organització d'aquesta Fira de la Discapacitat a Catalunya, amb l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i el Consell Comarcal del Bages. A més, la corporació hi té instal·lat un estand sobre el seu Servei Local de Teleassistència, que atén 70.000 usuaris, i mostra, principalment, una unitat mòbil d'aquest Servei, amb el seu equipament.

Seguint el model de la primera Fira Discat, celebrada l'octubre del 2014, l'eix principal d'aquesta edició gira al voltant de tots aquells recursos, suports, serveis i elements que potencien la millora de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat.

Els protagonistes són els professionals del sector, amb unes jornades de bones pràctiques, durant el matí; paral·lelament s'implica les escoles i instituts del municipi en la realització de tallers, xerrades i activitats de sensibilització i conscienciació. Al mateix temps, s'ofereix la possibilitat que les empreses, entitats del sector, institucions, federacions i col·lectius que treballen en el camp de la discapacitat puguin mostrar la seva tasca a través dels estands que hi tenen instal·lats durant tota la jornada.