El Consell Comarcal del Bages organitza, aquest dimecres 21 de maig, la segona edició de la Jornada InnoBages, un espai de trobada i col·laboració entre el món de la recerca, l'empresa i l'administració, amb l'objectiu d'impulsar la innovació al territori i posar en valor l'activitat investigadora de la comarca. La jornada tindrà lloc de 2/4 de 12 a 2 del migdia a la sala d'actes de la FUB2 de Manresa, i enguany s'emmarca dins de l'espai TecnoBages, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
La jornada vol facilitar noves sinergies entre investigadors de la comarca, petites i mitjanes empreses i agents institucionals, i donar a conèixer experiències d'èxit que exemplifiquen els beneficis de les col·laboracions en R+D+I, especialment en dos àmbits clau per al Bages: el medi ambient i salut i l'atenció a les persones.
Entre les activitats destacades del programa hi haurà una primera taula rodona centrada en les eines i instruments de l'administració per afavorir la innovació a les pimes, així com una reflexió sobre els reptes i dificultats a l'hora de generar col·laboracions efectives entre el teixit empresarial i els centres de recerca.
Seguidament es duran a terme dues taules simultànies per àmbits d'especialització (medi ambient i salut), on es presentaran projectes reals desenvolupats en col·laboració amb empreses del territori.
A més, s'explicarà l'Informe de l'Observatori de la Recerca de la Catalunya Central, que destaca el Bages com la vuitena comarca amb més potencial innovador de Catalunya, gràcies a una sòlida xarxa de recerca formada per dues universitats, un centre de recerca i tres centres sanitaris amb activitat investigadora. El 2023, el nombre d'empreses innovadores a la comarca va créixer un 42%.
El projecte InnoBages, nascut al 2022 des del Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, respon a la necessitat de crear connexions entre la recerca desenvolupada a la comarca amb petites i mitjanes empreses del territori, davant la voluntat d'aprofundir en la coneixença mútua i coordinar la utilització de recursos d'innovació. Els agents que hi col·laboren i que des del Consell posen en valor són UPC Manresa, UManresa, Eurecat, Sant Andreu Salut, Institut Català de la Salut, Althaia, PIMEC Catalunya Central i la Cambra de Comerç de Manresa Després de l'èxit de la primera edició, aquesta segona trobada es consolida com una cita de referència per impulsar la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i social al Bages.