El cicle Quinze Vint-i-dos estrenarà format itinerant amb tres diàlegs artístics en un sol dia

Serà el 16 de novembre a la tarda, tot creant espectacles improvisats en un recorregut per la Casa Fàbregas, el Carrer del Balç i el Museu del Barroc de Catalunya

  • El Museu del Barroc acollirà la tercera proposta del cicle Quinze Vint-i-dos -
Publicat el 28 d’octubre de 2024 a les 15:50
Actualitzat el 28 d’octubre de 2024 a les 16:23

El dissabte 16 de novembre a partir de les 7 de la tarda es durà a terme la setena edició del cicle Quinze Vint-i-dos, el festival artístic de petit format que va néixer a l'Espai Manresa 1522. Enguany, ja que el centre roman tancat per unes obres d'adequació i accessibilitat del vestíbul, el cicle adopta un nou format itinerant, en què en una mateixa jornada tindran lloc tres diàlegs diferents en tres espais patrimonials: el primer pis de la Casa Fàbregas, el Carrer del Balç i la segona planta del Museu del Barroc de Catalunya; tot plegat, mantenint l'essència i l'esperit amb què va néixer el cicle.

El Quinze Vint-i-dos ofereix diàlegs creatius a través de la música i les arts escèniques entre artistes de diferents disciplines, que s'esdevenen per primer cop i davant del públic, sempre sense un assaig previ, interaccionant a l'instant i creant un espectacle al mateix temps que el públic l'està veient. Des del 2018 el cicle ha acollit vora una quinzena de diàlegs creatius entre artistes manresans i de fora donant lloc a experiències artístiques i de transformació úniques i irrepetibles. Enguany, la música clàssica, contemplativa i electrònica dialogaran amb la dansa urbana i la contemporània, l'acrobàcia i la poesia, finalitzant al Museu del Barroc amb un diàleg creatiu extra a sis bandes.

El programa del 7è cicle Quinze Vint-i-dos gira al voltant del procés de transformació de les persones a través de la itinerància, amb el lema A trenc d'alba marxa per no ser reconegut, una afirmació que es troba en l'Autobiografia de Sant Ignasi i que fa referència al final de l'estada d'onze mesos que va fer a Manresa fa més de 500 anys, on va experimentar una transformació que l'acompanyaria tota la vida. Per donar format artístic a aquest concepte de transformació, el cicle comptarà enguany amb els músics Maria Coll Torra, Albert Galbany Giménez, Óscar Pardo Vilardell i Quico Rodríguez Ribera, la ballarina Clàudia de Jua Ros, l'acròbata Cristian Caneiro Kami i el poeta Xavier Mas Craviotto.

Des d'aquest dilluns ja es poden comprar les entrades anticipades per participar de l'esdeveniment com a públic a través d'aquest enllaç o, presencialment, a l'Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 20) amb el preu de 8 euros. Hi haurà també taquilla el mateix dissabte a l'Oficina de Turisme a 10 euros, però es recomana fer la reserva d'entrades prèviament, ja que l'aforament dels espais patrimonials escollits és limitat.

Organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la vetllada finalitzarà amb una copa de vi de varietats recuperades a la vinya de la Torre Lluvià, un projecte de l'Ajuntament de Manresa, Ampans i la DO Pla de Bages, per als participants i tots els assistents.