El centre cultural MoMa Espai Cultural de Manresa presenta una nova programació de tallers culturals per a adults que es duran a terme aquest hivern. Les inscripcions s'han obert aquest dilluns. Es tracta d'una proposta de quinze tallers de diferents disciplines que començaran la tercera setmana de gener i la majoria constaran de deu sessions. Els cursos seran impartits per professionals especialistes en els seus àmbits i inclouran sessions pràctiques i teòriques per a grups molt reduïts d'entre 4 i 12 alumnes, en funció del taller.
Les quinze propostes de tallers
La programació de tardor consta de sis propostes d'art i pensament com el taller Muses o creadores? El paper de la dona en la història de l'art (divendres de 10.30 a 12 h), un curs impartit per la doctora en història de l'art, Diana Rossell, que parlarà de la història poc explicada de les dones que van desafiar les normes i van deixar empremta en el món de l'art; Disseccionem els grans temes de la Filosofia (dimarts de 10 a 11.30 h), un curs impartit per en Lluís Cerarols, amb el qual es tractarà i debatrà alguns dels temes més recurrents de la Filosofia servint-se d'alguns textos d'autors clàssics i contemporanis; Trencant tòpics de la Història del Cinema (dijous de 10.30 a 12 h), un curs en el qual el director de cinema Gerard Quinto farà un repàs de la història del cinema tot trencant tòpics, plantejant preguntes i aportant una visió moderna del setè art; L'òpera romàntica francesa del segle XIX (dimecres de 10.30 a 12.30 h), un taller impartit pel músic Guillaume Terrail, que se centrarà a parlar de l'òpera romàntica francesa del segle XIX i els seus principals compositors gaudint de sessions dinàmiques, anàlisis musicals i fragments musicals en viu; Clàssics d'avui i sempre: literatura anglesa escrita per dones (divendres de 10.45 a 12 h), un taller a càrrec de Luisa Negrete amb el que s'exploraran alguns textos escrits per dones que s'han convertit en clàssics de la llengua anglesa i que travessen gèneres com la ciència-ficció, el gòtic i els contes de fades, i Textile Patterns. Com l'art i el context històric han influït en l'estampació tèxtil (dijous de 10 a 12 h), un taller impartit per la Núria Malé amb el que a través d'un recorregut històric, geogràfic i tècnic per l'estampació tèxtil, s'aprendràa com neix una col·lecció pròpia.
També inclou dues propostes de tallers d'història i ciència: Història clàssica: l'origen de la política actual (dilluns de 10.30 a 12 h), impartit per l'Antoni Sancristòfol, i amb el qual es veuran alguns referents polítics clàssics de la història contemporània occidental a partir d'un repàs panoràmic de la història de Grècia i Roma antiga, i Introducció a la física quàntica (dijous de 19 a 20.30 h), a càrrec del físic Àlez Vilchez, per iniciar-se en el món de la física quàntica i comprendren les idees fonamentals.
També hi hauran tres propostes d'expressió i creativitat: L'art mil·lenari de la ceràmica, impartit per l'Emma Nuevo (dilluns de 10.30 a 13 h), un curs amb el qual es veuran algunes tècniques antigues, es treballarà el fang, es donarà forma a les nostres idees amb les mans i s'estarà en contacte amb els elements; Fotografia creativa amb mòbil, un curs de fotografia impartit per la Lin Aquino (dijous de 10 a 12 h) amb el que s'aprendrà a treure partit al mòbil, començant des d'allò més bàsic fins a crear les pròpies fotografies, vídeos i reels creatius d'una forma senzilla i, per últim, el taller Aprèn a dibuixar a través dels grans mestres, impartit per l'Àngels Comellas (dimarts de 10 a 11.30 h), amb el que es treballarà el grafit, el carbonet i la tinta mentre s'analitza la tècnica i la història d'alguns dels autors més importants de la història de l'art.
També, una proposta d'idiomes amb el taller Conversem en anglès. Shall we? (dimecres de 10 a 11.30 h), impartit per la Grace Schairer. Un taller per millorar les habilitats de conversa en anglès i guanyar confiança en la comunicació oral.
I, finalment, tres propostes de salut i activitat física: el curs Descobreix la pràctica del Txi Kung (dilluns de 10 a 11 h), a càrrec de l'especialista Lidia Busquets; el curs Viure 3.0: Hàbits per viure més i millor a càrrec de la infermera i doctora en nutrició Mireia Vilafranca, amb qui es parlarà de la importància de l'activitat física, l'alimentació equilibrada, el descans adequat, la salut mental i la minimització dels disruptors endocrins com a eines per augmentar la longevitat i la qualitat de vida, i el taller de Hatha ioga impartit per en Vicente Castañar (dijous de 10 a 11.15 h).
Inscripcions
Les inscripcions als tallers d'hivern estaran obertes a partir d'aquest dilluns 2 de desembre i fins al dia abans de començar els tallers i es podran fer presencialment al centre (Passatge del Ginjoler, 4, Manresa), per telèfon (937 014 920) o per correu electrònic (moma@momaespaicultural.com).