El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) capitalitza totes les indemnitzacions que, per llei, l'Ajuntament de Manresa destina al grup municipal de Junts per Manresa, després del divorci entre la formació presidida pel bagenc David Bonvehí i la del president Carles Puigdemont, que també ha transcendit a les regidories dels nacionalistes a Manresa.
De fet, a la composició dels vuit regidors que tenen al consistori, només dos militen a la formació hereva de Convergència, l'exalcalde i actual regidor d'Hisenda i de Presidència, Valentí Junyent, i el regidor de Seguretat ciutadana i protecció civil i de Turisme, Joan Calmet. Tres, en canvi, militen a la formació de Carles Puigdemont, els regidors d'Esports, Toni Massegú, la d'Infància, joventut i persones grans, Rosa M. Ortega, i la de Ciutat saludable, M. Mercè Tarragó. El regidor de Qualitat urbana, via pública i ciutat intel·ligent, i d'Ensenyament i universitats, Josep Gili, ha deixat recentment la militància al PDECat, i les regidores d'Indústria, comerç i activitats, i de Barris, acció comunitària i civisme, Núria Masgrau, i del Centre Històric, Claudina Relat, són independents.
A les últimes eleccions municipals de maig de 2019, la llista de Junts per Manresa, que es va presentar amb Valentí Junyent com a cap de llista, formava part de la coalició amb que es va presentar el PDECat amb altres corrents menys estructurades, a nivell nacional. Tot i així, abans de les darreres eleccions autonòmiques, la relació entre el PDECat i la línia que defensava Puigdemont, que va acabar assumint el nom de Junts, es va trencar i es van presentar per separat. Malgrat aquesta separació, i al fet que la normativa permet l'assignació interna dels recursos a diferents grups en concepte de suport o assessorament, en el cas de Junts per Manresa no ho han contemplat.
Les indemnitzacions que reben els grups municipals van en funció del número de regidors que tenen al consistori. Els grups municipals reben una indemnització de 950 euros mensuals per grup i 100 euros més per cada regidor. Els grups municipals són administrativament independents al partit, amb CIF propi, i les indemnitzacions tenen la funció de cobrir les despeses que els grups tenen en l'exercici de la seva funció.
Malgrat això, en alguns casos, però, un cop descomptades les despeses bancàries que suposa tenir obert un compte propi, alguns grups fan el pagament íntegre o parcial al seu partit en concepte de suport i assessorament. En el cas del grup de Junts per Manresa, dels 19.056 euros, 56 han estat comissions bancàries, i la resta, 19.000 rodons, s'han traspassat al PDECat.
El PDECat capitalitza totes les indemnitzacions al grup de Junts per Manresa, tot i ser-hi minoria
Només dos regidors dels vuit que té el grup al consistori militen a la formació de David Bonvehí, mentre que tres ho fan a la de Puigdemont
Ara a portada
-
-
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Societat «No és fàcil sortir de l'anonimat, però teníem clar que aquest llibre el fèiem en un sentit col·lectiu» Aina Font Torra
-
Economia L'escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada guanya un Premi Pilarín Bayés de contes Redacció
Publicat el 24 d’octubre de 2021 a les 13:42
Et pot interessar
-
Política L'Ajuntament de Navàs aprova el pressupost més elevat de la seva història
-
Política La Generalitat farà obres de millora a les estacions d'autobús de Manresa i de Navàs
-
Política Sant Vicenç defensa la seva gestió del padró després de la intervenció de la regidora Clotet en el ple de Manresa
-
Política Aloy a Bacardit: «Ja sé que no li agrado gens, però jo també l'he d'aguantar»