Fem Manresa segueix apostant pel tren-tram i demanarà al ple reconsiderar la inversió de FGC a la ciutat

La formació considera que convindria destinar el pressupost consignat a treballar per la mobilitat comarcal

Els regidors de Fem Manresa Jordi Trapé, Roser Alegre i Gemma Boix
Els regidors de Fem Manresa Jordi Trapé, Roser Alegre i Gemma Boix | Pere Fontanals
NacióManresa
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:17h
Fem Manresa portarà al ple ordinari d'aquest dijous, 20 de maig, una moció que té com a protagonista la mobilitat a la comarca i que enllaça amb una proposta que fa just un mes la CUP de la Catalunya Central posava sobre la taula: la de recuperar el projecte de tren-tram aprovat l'any 2009 que pretenia ampliar el servei de passatgers i mercaderies des de Manresa fins a Sallent i Súria aprofitant la xarxa de transport de la potassa. 

El que proposa la formació anticapitalista per poder tirar endavant el projecte és reconsiderar la inversió milionària que està previst destinar en el projecte que pretén integrar la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Manresa; un projecte històric que preveu, a través d'una inversió de prop de 60 milions d'euros, soterrar la línia ferroviària des de l'actual estació de Manresa Alta; l'eliminació de tot el tram de via a celobert; l'enderroc de l'estació del Baixador, i la creació d'una nova estació.

Segons Fem Manresa, és important que s'aposti -com s'està fent amb el projecte amb FGC- per un model de mobilitat "que no es basi en l'ús del vehicle privat, sinó que propiciï i permeti alternatives basades en el transport públic col·lectiu". Així mateix, també creu que és necessari "acordar un pla de mobilitat comarcal". És per això que durant el ple demanarà que es reconsideri la inversió que es deriva del projecte de Ferrocarrils de la Generalitat perquè, al seu entendre, "no acaba de respondre a les necessitats de mobilitat de les manresanes i manresans". 

Defensar el medi ambient i els pobles oprimits

En el marc del ple d'aquest vespre, Fem Manresa presentarà, també, una moció de rebuig als projectes de macroparcs eòlics i fotovoltaics al Bages. En aquest sentit, demanarà que el consistori s'adhereixi al manifest de la Federació Ecologistes de Catalunya ("Per un model energètic sostenible a Catalunya") per a la derogació del Decret Llei 16/2019 per iniciar els tràmits d'aprovació de la Llei de Transició Energètica i la moratòria de la tramitació de tots els projectes actuals. 

Una altra moció que el partit presentarà en solitari demana condemnar la repressió que s'està produint a Colòmbia des del passat 28 d'abril, quan la població del país va començar les mobilitzacions en contra del projecte de reforma tributària que el govern volia implantar. Davant les greus violacions als drets humans per part de la força pública, la moció acorda donar suport al poble colombià, condemnar la repressió i demanar la implementació a tots els seus efectes de l’Acord de Pau, entre d’altres. La moció comptarà amb la participació de l'Associació de Colombians residents al Bages. 

Finalment, Fem Manresa ha proposat a la resta de grups municipals fer una declaració conjunta de suport al poble palestí i de condemna als atacs indiscriminats que està patint per part de les forces israelianes.