Junts estudia portar l'acte dels ghanesos del Bages a Fiscalia per posar l'himne espanyol amb lletra

Els conservadors asseguren que aquest fet "demostra el poc arrelament que tenen determinats col·lectius de nouvinguts"

Publicat el 17 de setembre de 2023 a les 15:27
Actualitzat el 17 de setembre de 2023 a les 17:42
[youtubedestacat]https://www.youtube.com/watch?v=F6lVHK-8ahQ[/youtubedestacat]
Junts Manresa ha emès un comunicat on assegura que està considerant "posar en coneixement de la Fiscalia" la reproducció de l'himne espanyol amb lletra de José María Pemán al final de la festa que va celebrar l'Associació de Ghanesos del Bages a la plaça Catalunya de Manresa dissabte a la tarda.

En la nota de premsa, els conservadors lamenten que sonés la versió "feixista" -per encàrrec falangista seria més concret- de l'escriptor gadità durant l'acte, tot i que asseguren estar convençuts que "els organitzadors no eren conscients del significat i impacte que aquest himne té per la ciutadania de Catalunya", i que per tant entenen "que l'associació no va actuar de mala fe". Tot i així, afirmen que "cal esbrinar què va succeir i garantir que no hi va haver mala fe per part de cap subjecte que volgués manipular l'entitat".

A més, assegura que aquest fet "demostra el poc arrelament que tenen determinats col·lectius de nouvinguts", fet que, segons entenen, "complica molt l'assoliment d'una única comunitat cívica".

Junts també aprofita l'oportunitat per criticar l'actuació de l'alcalde i regidors que hi eren presents per "no haver actuat amb determinació fent aturar l'acte i aprofitant l'ocasió, micròfon en mà, de fer pedagogia davant els assistents".

[noticia]111351[/noticia]

L'himne espanyol a la Festa de Ghana del Bages

Dissabte a la tarda, l'Associació de Ghanesos del Bages van celebrar la seva festa a la plaça Catalunya de Manresa amb una mostra de la seva cultura popular solidària per construir una escola a aquell país. En finalitzar l'acte van fer sonar els himnes de Ghana, d'Espanya -amb la lletra de la versió de Pemán-, i també Els Segadors, de Catalunya.

José María Pemán és, segons els estudiosos, un escriptor "mediocre" que va donar suport tant a la dictadura de Primo de Rivera com a l'aixecament de Franco. Malgrat això, la seva lletra de l'himne espanyol es manté, encara a dia d'avui, com la més popular a l'Estat, tot i el seu el seu to marcadament castrense i identitari.