Arran de l'última reunió de la Taula de la Pobresa Energètica de Manresa, la CUP ha emès un comunicat en el qual assenyala que el nou bo social que ofereixen les grans companyies elèctriques i de gas "és del tot insuficient"; que aquestes grans empreses han de signar convenis amb l'Ajuntament per garantir una "treva d'hivern" a les famílies necessitades, i que l'Ajuntament ha de deixar de pagar factures impagades i que aquestes han de ser ateses per les companyies "tal i com obliga la llei".
El passat dijous es va celebrar una reunió de la Taula de la Pobresa Energètica on participen els grups municipals, diversos agents socials relacionats amb el tema, Aigües de Manresa, i també hi són convidades, malgrat que la majoria no hi assisteixen, les grans empreses elèctriques i de gas.
La CUP considera, en primer lloc, que el nou bo social que ofereixen les grans companyies elèctriques i de gas "és del tot insuficient", ja que no evita que moltes famílies i persones amb situació de vulnerabilitat segueixin patint pobresa energètica, per la pròpia limitació del bo social i també per la complexitat dels tràmits burocràtics.
La CUP també valora molt negativament que les grans empreses no s'atenguin a signar convenis amb l'Ajuntament, sobretot en l'època hivernal. Malgrat que el consistori asseguri que no s'estan efectuant talls a la ciutat, la CUP creu que ningú no pot garantir que aquests no es produeixin, "i més, tenint en compte que en altres pobles i ciutats de Catalunya està passant".
Dit això, la formació rupturista recorda que "només a Manresa hi ha més d'un miler de llars amb factures pendents", i raona que, si bé els motius de l'impagament poden ser diversos, queda clar que sense un conveni de "treva hivernal", ningú no pot garantir que les famílies amb menys recursos pateixin un tall en aquests dies de fred rigorós. En aquest sentit, insten a l'Ajuntament "a perseguir, denunciar i sancionar" les empreses que efectuïn talls il·legals d'acord amb la llei 24/2015.
La CUP també exigeix a l'Ajuntament que actuï "amb duresa" contra aquestes empreses. Cal deixar de pagar amb fons públic les factures impagades, segueixen, i que siguin les empreses subministradores les que eixuguin el deute de les famílies vulnerables, "d'acord amb la llei 24/2015". Només a Manresa, reflexionen l'Ajuntament ha pagat més de 50.000 euros a les subministradores per tal d'evitar talls de llum i gas.
Per últim, la CUP de Manresa creiem que les limitacions en l'aplicació de la llei contra la pobresa energètica "s'han de suplir amb tots els mitjans que siguin necessaris per molt que aquests no estiguin contemplats per la mateixa llei, ja que entenem que hi ha drets fonamentals que estan per sobre d'aquestes lleis i, sobretot, per sobre dels beneficis multimilionaris d'aquestes grans companyies".
La CUP exigeix duresa a l'Ajuntament contra les empreses subministradores d'energia
La formació rupturista li demana que deixi de pagar les factures impagades i que siguin les companyies les que assumeixin aquests imports com marca la llei
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Publicat el 03 de desembre de 2017 a les 19:15
Actualitzat el 03 de desembre de 2017 a les 19:22
Et pot interessar
-
Política Dissabte començarà el període de votacions del pressupost participatiu de Sant Fruitós
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana
-
Política L'Ajuntament de Navàs aprova el pressupost més elevat de la seva història
-
Política La Generalitat farà obres de millora a les estacions d'autobús de Manresa i de Navàs