La CUP Manresa presentarà una moció al ple del proper dijous que demana que l'ajuntament es comprometi a iniciar "els treballs necessaris per a la transició cap a una jardineria ecològica gestionada públicament amb criteris de qualitat i sostenibilitat, evitant l'ús d'agrotòxics, l'ús d'espècies no adaptades al medi o amb necessitats hídriques excessives". La moció vol que aquesta transició finalitzi abans d'acabar aquest mandat 2015-2019.
Segons la CUP, les normatives europees actuals deixen clar que cal perseguir la reducció dels riscos i els efectes de l'ús dels plaguicides a la salut humana i el medi ambient, i que cal avançar en el foment de l'ús de la gestió integrada de plagues i de plantejaments o tècniques alternatives. L'any 2012 la CUP ja va presentar una moció que demanava que l'ajuntament deixés d'utilitzar herbicides nocius per a la salut com el Glifosat, però la moció va ser rebutjada per l'equip de govern de CiU.
Ara, la CUP va més enllà i demana que es faci la transició cap a un model sostenible de jardineria, seguint l'exemple de municipis com Malgrat de Mar, que fa anys que gestiona la jardineria amb criteris ecològics, o Barcelona, que s'ha compromès a eliminar l'ús del glifosat a partir de l'any vinent. La proposició també demana que es facin campanyes de conscienciació amb l'objectiu de difondre la jardineria ecològica, i que, quan s'hagin de dissenyar nous parcs i jardins, es requereixi un informe de sostenibilitat per part de la unitat de Parcs i Jardins municipal.
Segons la CUP, és imprescindible avançar cap a un model de jardineria ecològic, ja que els parcs i jardins municipals tenen una funció clarament social i cal que siguin gestionats amb criteris de sostenibilitat. D'una banda, és injustificable l'ús de productes potencialment perillosos com el glifosat (que ha estat decretat per l'Organització Mundial de la Salut com a probablement cancerigen per als humans), i de l'altra cal assegurar que no es malbaratin recursos (tan hídrics com econòmics) en els jardins i parcs municipals. Per tant, la jardineria sostenible és l'única sortida si volem seguir mantenint aquests espais verds a la nostra ciutat.
La CUP presenta una proposició per a què la jardineria de Manresa sigui ecològica
Vol que sigui gestionada "amb criteris de qualitat i sostenibilitat, evitant l'ús d'agrotòxics, l'ús d'espècies no adaptades al medi o amb necessitats hídriques excessives
ARA A PORTADA
-
-
Castellbell avança la modificació urbanística que permetrà instal·lar el futur institut a l'avinguda Catalunya Redacció
-
Una investigadora d'Althaia lidera un estudi sobre com la contaminació influeix en els infants Redacció
-
-
L'Helix Summit ha portat a Manresa els principals reptes de la formació de professionals de la salut Redacció
Publicat el 17 d’octubre de 2016 a les 22:34
Actualitzat el 17 d’octubre de 2016 a les 22:36
Et pot interessar
-
Política Sant Fruitós de Bages tanca l'exercici 2024 amb més romanent de tresoreria
-
Política La Jornada Catalana de la Mobilitat que es farà a Manresa ja registra més de 250 inscrits
-
Política Junts, FNC i Vox defensaran mocions per controlar el padró en el ple de Manresa de dijous
-
Política Fem Manresa proposa accions per revitalitzar el mercat dels pagesos de la plaça Major
-
Política Què tenen a veure la Fadulla, Assumpció Balaguer, Anna Solà i Pere Miró?
-
Política Fem Manresa exigeix «fiscalització i seguiment» de la nova concessió de bus a Barcelona