Forta picabaralla entre la CGT i l'Ajuntament de Moià arran de la finalització d'un programa específic de joventut que el consistori tenia externalitzat per a un període concret, i que ha afectat l'única treballadora del servei que, a més, es troba de baixa per embaràs. Mentre que el sindicat acusa l'empresa subcontractada i el propi ajuntament de fer un acomiadament nul i de cessió il·legal de treballadors, el consistori explica que l'empleada treballava per una empresa externalitzada que portava a terme un programa específic per un període concret que ha finalitzat, ja que depèn d'una subvenció de la Diputació de Barcelona que s'ha esgotat. Davant d'això, l'Ajuntament ha instat la CGT a fet una rectificació pública del comunicat que ha penjat a les xarxes sota l'amenaça d'emprendre accions judicials si no ho fa.
En el comunicat de resposta, l'Ajuntament explica que la treballadora formava part d'una empresa que va ser la guanyadora de la licitació del concurs de suport a projectes de dinamització juvenil en medi obert que es desenvolupen des del Servei de Joventut de l'Àrea d'atenció a les persones. Aquesta licitació es va adjudicar el juliol de 2023 a l'empara del Programa específic Escolta Jove 2023 de la Diputació de Barcelona per a un total de 6 mesos amb dues possibles pròrrogues de 6 mesos cadascuna. Una vegada s'ha esgotat la dotació econòmica i la durada del servei, el contracte ha finalitzat, amb el conseqüent acomiadament de l'empleada.
El sindicat, per la seva banda, assegura que la treballadora afectada ha ocupat aquest lloc de treball "en diverses ocasions" des de 2021, sempre a través d'empreses externes "malgrat que el seu lloc de treball era a l'Ajuntament de Moià". Després del seu acomiadament i en paral·lel a la denúncia sindical, la treballadora ha iniciat la via judicial amb una demanda per acomiadament nul i per cessió il·legal de treballadors tant contra l'empresa adjudicatària, Nascor Formación, amb seu a Pozuelo de Alarcón (Madrid), com contra l'Ajuntament de Moià.
La CGT reclama que es reverteixi l'acomiadament i l'externalització del servei i que es reobri i s'internalitzi el servei d'educació de medi obert com un "servei públic municipal de qualitat", alhora que es readmeti l'educadora a qui, el sindicat entén, "han trepitjat els seus drets com a dona i com a treballadora".