Poble Lliure organitza la jornada «Independència és revolució», dissabte a Manresa

Es portarà a terme a l'Espai Òmnium i hi participaran, entre d'altres, Albert Botran, Dolors Sabater i Antoni Soy

Albert Botran pronunciarà la xerrada inicial de la jornada
Albert Botran pronunciarà la xerrada inicial de la jornada | Adrià Costa
Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat el 08 de febrer a les 11:37h
L'assemblea territorial de la Catalunya Central de Poble Lliure organitzarà, el proper dissabte 11 de febrer a Manresa la jornada Independència és revolució.

El debat començarà a les 10 del matí amb una introducció a càrrec d'Albert Botran Pahissa, membre de Poble Lliure i diputat de la CUP al congrés espanyol, autor d'un llibre d'assaig polític que ha inspirat el títol de la jornada. Seguidament, dues taules rodones centraran l'anàlisi i les propostes al voltant de les implicacions polítiques, institucionals i socials d'un procés de ruptura com la independentista.

La primera taula, dedicada a debatre les estratègies en l'àmbit polític i institucional, comptarà amb la presència de Guillem Fuster Usas, portaveu del Consell de la República i de Poble Lliure, Nora Sánchez Oussedik, secretària d'organització de Comunistes de Catalunya, Dolors Sabater Puig, diputada al Parlament per la CUP i exalcaldessa de Badalona, i Antoni Soy Puig, economista, exalcalde d'Argentona i exsecretari d'Indústria de la Generalitat.

Finalment, la segona taula se centrarà en quin és el paper dels moviments populars per a assegurar unes bases socialment avançades en la ruptura independentista. Hi participaran Sergi Perelló Miró, secretari general del sindicat Intersindical-CSC, Alba Gual Bascompte, exmembre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, i Pep Peraire Amella, exsecretari nacional de l'ANC i membre de Poble Lliure.

La presentació i moderació dels debats anirà a càrrec de la periodista Aida Morales Boixader, de l'equip de premsa d'Òmnium Cultural i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Amb aquesta jornada, Poble Lliure pretén pensar i desplegar les potencialitats de canvi d'un procés tan radicalment transformador com la ruptura independentista, un procés alliberador que travessa la història del nostre país i que, de manera natural, ha aplegat la lluita per la llibertat nacional i social al llarg dels segles. 

La jornada es portarà a terme a l'Espai Òmnium del carrer Sobrerroca, 38, de Manresa. Hi haurà pausa pel cafè i l'esmorzar. La inscripció és obligatòria a través d'aquest enllaç.