La marxa ha partit de la Ben plantada i ha finalitzat a la plaça Major on s'ha llegit el manifest. Pel trajecte, passeig de Pere III, carrer Àngel Guimerà, carrer del Born i Sant Miquel, els manifestants, molt joves i dones, han repetit càntics adaptats d'altres movilitzacions com "què passa? què passa? que contaminem massa" o "visca, visca, visca la lluita ecologista".
Entre els assistents compartien la visió de què cal posar remei al problema. Meritxell Prat lamentava que "ens estem carregant el planeta" i apel·lava al fet que, malgrat que la societat pot prendre consciència, també ho han de fer els que "tenen el poder". Altres com la Sílvia Cano exigia canvis en les lleis "per tal de revertir la situació". Per la seva part, Roger Camprubí, que ha assistit a la concentració amb la família, recalcava la necessitat de canviar els hàbits "pel bé del planeta".
El manifest ha fet una crida a la necessitat d'organitzar-se i sobretot "conscienciar-se de la greu crisi climàtica cap on ens encaminem". "No es tracta de canviar el clima, és canviar el sistema", ha assegurat Heras, encarregat de llegir-lo. I una exigència, que els governs s'enfrontin "a les grans corporacions" i estableixin normatives "respectuoses amb el planeta".
La protesta ha acabat amb una versionada 'Bella Ciao' amb la que s'ha instat a "fer-ho més bé" per tal de "construir un món millor".

Detall de manifestants pel clima a Manresa. Foto: Pere Fontanals
Aquestes manifestacions, que s'han viscut arreu del país i del món, conclouen els actes de la Setmana pel Clima, que ha posat sobre la taula les greus afectacions climàtiques que viu el planeta a causa del sistema d'explotació de recursos naturals.
A Catalunya, encapçalades pel moviment estudiantil Fridays for Future (F4F), s'han organitzat una dotzena de marxes i diversos actes que tindran lloc al llarg de tot el dia, amb una aturada d'estudiants i de consum amb epicentre a Barcelona.