En el marc de les activitats previstes per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, les regidories de Mobilitat i d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa van proposar repetir la formació en transport públic urbà Viatjo amb tu, elaborada per l'AMTU (Associació de Munici pis amb Transport Urbà).
Així, 700 alumnes de 1r d'ESO de 8 centres de secundària han rebut la formació Viatjo amb tu, que ha estat impartida per tècnics municipals en un total de 25 sessions d'una hora a l'aula. Avui s'ha dut a terme la darrera sessió.
Es tracta d'una formació didàctica en l'ús del transport públic urbà per tal que els alumnes es familiaritzin amb els principals elements que formen part del sistema de transport públic de la ciutat: vehicles, parades, línies, horaris, targetes. És una activitat que no comporta cap cost pel centre educatiu.
Programa Viatjo amb tu
Les sessions formatives del programa Viatjo amb tu comencen amb una explicació del servei de transport públic urbà Bus Manresa (guia, plànol de línies, horaris del servei, bitllets, punts de venda, etc.) i es fa un exercici pràctic a l'aula de planificació d'un viatge des del centre escolar (localització al plànol, horaris, etc.) fins a un destí de Manresa.
Inicialment, també es reparteix una guia del bus urbà de la ciutat a tots els alumnes, així com un díptic informatiu de la targeta T-16 (títol que ofereix viatges gratuïts a tots els nens fins als 16 anys inclosos, en el bus urbà i transports públics de 1 zona). S'informa com tramitar la targeta.
Durant la sessió, es visualitza diversos vídeos de l'activitat Viatjo amb tu en els quals una formadora online explica com viatjar amb transport públic. Tracta de diferents aspectes pràctics de com utilitzar l'autobús (validacions de bitllets, seients reservats, indicacions al conductor per tal que faci la parada,...), així com aspectes de civisme, com ara el comportament dins l'autobús i les esperes a la parada.
Tot seguit, es reparteixen diferents fitxes del programa Viatjo amb tu que realitzen conjuntament tota la classe amb el tècnic formador.
Un cop acabada la sessió s'obsequia a tots els alumnes amb una targeta T2 (de 2 viatges) + funda (SMSS) per tal que provin de moure's amb el bus de la ciutat.
Des de l'Ajuntament s'ha optat per impartir aquesta formació a alumnes d'11 a 12 anys perquè es considera que a aquesta edat poden tenir l'autonomia necessària per tal de desplaçar-se per la ciutat d'una manera independent. L'objectiu del programa és mostrar als estudiants que coneixent el transport públic de la ciutat es poden moure per ells mateixos per fer els seus desplaçaments habituals.
Aquesta formació, que l'Ajuntament de Manresa va posar en marxa a l'any 2011, ajuda a aconseguir l'objectiu de la regidoria de Mobilitat, inclòs en el pla de Mobilitat, de fomentar l'ús del transport públic i per tant promocionar una mobilitat més sostenible a la ciutat.
Alumnes de 1r d'ESO d'instituts de Manresa reben formació en transport públic
Es tracta d'unes sessions informatives d'una hora impartides per tècnics municipals i que s'han dut a terme en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Ara a portada
-
-
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
-
Plans La comunitat de Sant'Egidio convoca una pregària a Manresa en memòria del papa Francesc Redacció
Publicat el 01 de febrer de 2019 a les 20:01
Actualitzat el 01 de febrer de 2019 a les 20:12
Et pot interessar
-
Societat Tall de trànsit al carrer de la Dama de Manresa, dijous i divendres
-
Societat El pubillatge de Manresa organitza una nova Marató de Donants de Sang
-
Societat Manresa acull una nova edició de Conductàlia, el projecte educatiu de la Fundació Montepio
-
Societat Treballs d'arranjament del paviment a diversos punts del carrer Dos de Maig i del passeig Pere III