Ja s’han celebrat dues de les tres sessions que inclou el cicle de reflexió sobre el projecte d’Anella Verda de Manresa. Aquest cicle s’emmarca en el projecte Visuals’09, que aquest any té com a eix temàtic la relació entre la ciutat i la natura i que s’ha batejat amb el nom de Manresa, ciutat i natura.
La intenció és que el procés de reflexió i debat sobre l’Anella Verda de Manresa es faci a partir de l’experiència d’altres municipis. En aquest sentit, la setmana passada, Luis Andrés Orive, cap de l’Àrea d’Estudis del Centro de Estudios Ambientales de Vitoria, va parlar sobre sobre l’Anella Verda de Vitòria.
I aquest dimecres la sessió va ser sobre Lleida i la reordenació al voltant del riu Segre. La conferència va anar a càrrec d’Ester Fanlo, gerent de la regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida.
Fins al moment, les xerrades han tingut molt bona acollida. Cada sessió ha comptat amb l’assistència aproximada d’una quarantena de persones.
El cicle es clourà el 10 de juny amb una jornada Els valors de l’Anella Verda de Manresa. Serà una jornada de debat i treball de les propostes d’actuació sobre el projecte d’Anella Verda a Manresa, que en aquests moments es troba en un procés inicial, i que és un dels objectius del Pla Estratègic Manresa 2015.
La sessió estarà estructurada en dos blocs. Un primer de presentació de l’Anella Verda de la ciutat, que anirà a càrrec de tècnics de les àrees de Planejament i Medi Ambient de l’Ajuntament. La segona, conduïda des de l’àrea de Participació Ciutadana, convidarà els assistents a la reflexió. La intenció és que aquesta sessió sigui participativa per tal que la ciutadania pugui donar la seva opinió sobre el model d’Anella Verda que ha de tenir Manresa. L’objectiu també és que les experiències de Vitòria i Lleida es tinguin en compte en aquest debat, que tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre a la FUB.
Recordem que enguany, el cicle Manresa, ciutat i natura treballa la relació entre ciutat i natura per potenciar la reflexió sobre aquest binomi. Manresa i el seu entorn posseeix un important patrimoni natural que ha condicionat el seu paisatge, el seu urbanisme i l’activitat dels seus ciutadans i ciutadanes. L’objectiu de les activitats proposades és que la ciutadania conegui millor aquest entorn i pugui reflexionar sobre el seu futur. S’han programat 26 activitats que es portaran a terme des de l’1 de maig fins al 12 de juny.