
La jornada "Manresa, cap a una ciutat amable amb l'edat", que s'ha celebrat dissabte al Casal de la Gent Gran del carrer Circumval·lació promoguda per l'Ajuntament de Manresa, ha convocat una setantena de persones que no s'han volgut perdre l'oportunitat de participar en el que ja es pot considerar el punt de partida perquè la ciutat sigui inclosa en la Xarxa de Ciutats Amigues amb la Gent Gran, un projecte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que promou l'envelliment actiu.
Les activitats, emmarcades en el Dia Internacional de la Gent Gran, han començat al matí amb una conferència de Toni Rivero, responsable de l'Àrea d'Estudis i Consultoria de l'Institut de l'Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Quan ha acabat, els participants s'han distribuït en vuit grups que han treballat per separat i de forma simultània qüestions relacionades amb la vellesa en diferents àmbits que van des de la comunicació i la informació o els edificis i espais públics fins a l'habitatge, el civisme i l'ocupació, els serveis socials i la salut, el transport i la mobilitat, el respecte i la inclusió social o la xarxa social i el teixit associatiu.
Un coordinador ha estat l'encarregat de dirigir els debats de cada grup, amb l'assistència d'un tècnic de l'Ajuntament. Poc abans de la 1 del migdia, tots els assistents s'han reunit plegats per escoltar com els vuit coordinadors explicaven els resultats dels debats de cada un dels grups. Uns plantejaments que serviran per marcar les línies bàsiques de treball que ha de servir per millorar la relació de la Gent Gran amb la ciutat i, després d'un procés d'uns dos anys, perquè Manresa entri a formar part de la xarxa mundial de l'OMS de Ciutats Amigues amb la Gent Gran.
La regidora de Joventut, Participació i Gent Gran, Àuria Caus, ha destacat que la jornada "ha estat un èxit per l'alta participació, pel nivell de qualitat de continguts tractats però sobretot per la gran implicació de les persones que hi ha assistit". "La jornada d'avui és el punt de partida per entrar en un procés de millora contínua i aconseguir una ciutat amable, agradable i en la què viure-hi sigui un motiu d'orgull i un plaer per tots'', ha afegit la regidora.
Caus ha volgut aplaudir la feina que s'ha fet des de l'organització, i molt especialment els vuit coordinadors dels grups de treball, abans d'afirmar que ''estem davant d'un projecte il·lusionador, del qual en serem tots partícips perquè és un compromís per dissenyar, col·lectivament i amb la participació i implicació de la ciutadania, una ciutat respectuosa per tothom''.
"Volem una ciutat de futur, una ciutat que ens enamori, i enamori als qui la visitin", ha ressenyat la regidora de Gent Gran al final de la jornada que s'ha tancat amb unes paraules de la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.