
El proper dijous 21 de març, a les 20 hores, tindrà lloc l'acte de celebració del desè aniversari de l'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa i de la revista que porta el mateix nom a l'Auditori de la Plana de l'Om, a Manresa. En aquest acte s'homenatjaran als pioners del diàleg interreligiós a Manresa, es repassaran en imatges aquests 10 anys i es presentarà el darrer número de la revista "La Xarxa de Manresa".
Concretament, durant l'acte s'homenatjaran a les persones que van ser els pioners del diàleg interreligiós a la ciutat: Clara Solà des de la religió Catòlica; Encarna Sánchez del Centre Budista Kagyu Samye Dzong; Alfred Matarín des dels Brahma Kumaris, i Pilar Sáez de la Fe Baha'i. Abans, pròpiament de l'homenatge, s'haurà pogut veure un video titulat "Deu anys junts", que repassa en imatges una dècada d'activitats dedicades al diàleg interreligiós a Manresa. L'acte es tancarà amb la presentació del número 19 de la revista La Xarxa de Manresa, que és un número especial monogràfic dedicat als 10 darrers anys de diàleg interreligiós a Manresa i a Catalunya, i que apareix en format digital al web . En aquest especial comptem amb la participació i l'anàlisi de personalitats destacades de la societat i del diàleg interreligiós a Catalunya com són Xavier Melloni, Sor Lucía Caram, Halil Bárcena, Joan Botam, Francesc Torradeflot, l'exalcalde Jordi Valls, el director General d'Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers, i els membres del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa, entre d'altres.
Enguany, l'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa i la seva revista La Xarxa de Manresa compleixen 10 anys de la seva creació i aparició de forma regular al carrer (des de l'any 2003 i fins a inicis de l'any 2011), parlant de diàleg interreligiós i intercultural. L'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa va néixer amb objectiu de contribuir a un millor coneixement de les diferents religions presents a Manresa, al Bages, i en definitiva, a Catalunya. L'entitat va sorgir per iniciativa d'un grup de joves universitaris que es trobaven regularment al Convent de Santa Clara i que treballen dins dels moviments de solidaritat i diàleg interreligiós-intercultural de Manresa.
Per altra banda, el propòsit amb el qual va néixer la revista La Xarxa de Manresa va ser servir d'altaveu a les iniciatives de diàleg interreligiós i intercultural que principalment es portaven a terme a la nostra ciutat i a la comarca, però també al país en general. La revista va aparèixer regularment en format paper des de l'any 2003 i fins a inicis de gener del 2011 quan va deixar de publicar-se per manca de finançament.
L'Associació Sòciocultural Xarxa de Manresa ha portat a terme diverses activitats en aquests 10 anys com poden ser trobades, concerts, pregàries, presentacions de llibres i de diversos números de la revista. En tot aquest temps, ha donat cobertura i plenament suport al treball del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa.