El Documental del Mes tornarà dijous amb «Un viatge de marbre» de Sean Wang

Es tracta d'una reflexió amb humor sobre l'autenticitat, la tradició i l'absurditat de l'economia global

Imatge d'«Un viatge de marbre» de Sean Wang
Imatge d'«Un viatge de marbre» de Sean Wang | Promocional
Redacció
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:42h
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub tornarà aquest dijous, 2 de febrer a les 7 de la tarda, a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Un viatge de marbre de Sean Wang. De les canteres gregues a les fàbriques xineses i de tornada a Grècia: un viatge de marbre que mostra l'absurd de la globalització amb una epopeia visual al·lucinant. El director xinès Sean Wang genera una reflexió sobre l'autenticitat, les relacions internacionals i l'absurditat de l'economia global. Tot això amb una poesia visual aclaparadora.

Blocs de marbre extrets d'una cantera de Grècia viatgen en vaixell cap a Xina per ser convertits en escultures i columnes d'estil grec pels hàbils artesans xinesos. El marbre sobrant es transforma en petits souvenirs amb imants de nevera i són enviats de tornada a Grècia per ser venuts als turistes xinesos. El cineasta Sean Wang construeix una memorable epopeia amb un poder visual aclaparador. 


Sean Wang, direcció
Sean Wang és un director xinès amb seu a Pequín. Es va graduar a la Universitat de Comunicació de la Xina i a l'Acadèmia de Cinema de Beijing amb una llicenciatura en direcció de televisió i un màster en guió, respectivament. El seu primer llargmetratge documental Lany of the harbor es va estrenar a l'IDFA 2017.

L'entrada a la projecció del documental Un viatge de marbre és gratuïta.