El Lokal de la Vila de Santpedor canvia de dinamitzador

Publicat el 31 de gener de 2014 a les 17:33
David Aguilera i Eli Arenas en el Lokal de la Vila. Foto: AjSTP

Eli Arenas, psicòloga osonenca de 34 anys, s'incorpora aquest mes de febrer com a nova dinamitzadora del Lokal de la Vila de Santpedor, en substitució de David Aguilera, responsable de l'equipament des de la seva posada en marxa, fa 4 anys i 3 mesos. Aguilera obre una nova etapa personal i professional amb la participació en diversos projectes de cooperació internacionals. Arenas ha estat la candidata seleccionada entre els 8 aspirants al procés que es va obrir l'octubre passat i es va tancar amb aquest mes de gener, amb el seu nomenament com a nova responsable del servei. 
 
Eli Arenas arriba a Santpedor amb l'objectiu de reforçar amb nous tallers i tècniques de treball totes aquelles activitats que tenen com a objectiu fomentar l'educació en valors entre els i les joves adolescents de Santpedor i Castellnou. Tot i que la seva prioritat seguirà sent la franja de població entre els 12 i els 18 anys, la nova responsable de l'equipament ressalta la necessitat d'atendre també "tots aquells joves fins als 34 anys que encara no s'han empancipat i que necessiten també un espai amb una oferta d'activitats i uns serveis adequats", com ara tallers d'autoestima i d'orientació laboral. 
 
Eli Arenas aprofitarà la seva experiència en tasques socials de suport a entitats i associacions d'Osona i la seva formació en psicologia per establir ponts de diàleg i complicitat amb els adolescents, "en una etapa clau del seu desenvolupament que requereix una aprenentatge en valors, des de la complicitat". La nova dinamitzadora té previst començar de forma immediata amb el taller "Saps què cantes?", dissenyat per ella mateixa, que utilitza la música per aprofundir sobre els temes que tracten les seves lletres. L'esport serà un altre del àmbits que inclourà dins el ventall d'activitats que començaran a desenvolupar-se durant els pròxims mesos. 
 
Tancant el període de traspàs
Des de la seva incorporació, el 18 de gener, Eli Arenas s'ha centrat en conèixer les dinàmiques de funcionament del Lokal de la Vila, tasca que ha fet de la mà del David Aguilera. Durant aquests dies han pogut completar una tasca de traspàs que, entre altres aspectes, "ha servit perquè els nois em comencin a conèixer". Arenas afirma que s'ha sentit "molt ben rebuda i molt còmoda" i que està il·lusionada amb la nova etapa que inicia com a responsable d'un equipament que, segons el seu punt de vista, "és un espai perfecte i amb moltes possibilitats per a desenvolupar-hi un ampli ventall d'activitats". 
 
Pel que fa als nois i noies, l'Eli admet que "ara mateix estan fent una mena de dol per la marxa del David, que ha estat el seu referent durant tant de temps" i que ella recollirà el llegat dels 4 anys de feina que s'han portat a terme "amb molt bons resultats" als quals ara ella hi vol aportar el que ha estat la seva prioritat en tots els anys d'exercici professional: la psicologia amb els joves. 
 
Quin dia marxes?
Des que es va iniciar el procés de traspàs de responsabilitats al capdavant del Lokal de la Vila, la frase més freqüent amb què els nois i noies saluden el David és "quin dia marxes?". David Aguilera marxa aquest dissabte cap al Senegal on hi farà una estada de tres mesos. Emprèn el viatge amb la motxilla carregada de bons records, satisfacció per la feina feta i l'afecte que els nanos li mostren de forma especialment intensa durant aquests darrers dies. Aguilera també s'enduu 130 quilos de material escolar que lliurarà a diferents escoles de la regió de Casamance, al sud del país. Durant la seva estada, el David també ensenyarà a les famílies senegaleses a conrear l'artemínia, una planta molt efectiva per combatre la malària. 
 
Fent balanç del seu pas pel Lokal de la Vila, David Aguilera destaca la consolidació del projecte educatu i de lleure amb els joves i el reivindica ara més que mai pel paper que desenvolupen en l'educació no formal dels adolescents: "No estem parlant només d'espais on anar a passar l'estona i jugar al futbolín, sinó d'espais de relació on aprenen a compartir, a respectar-se i a resoldre conflictes".