La Fundació Alícia acollirà aquest dijous, 8 de setembre, la tercera edició de la jornada per a professionals de cuines i de menjadors escolars. La iniciativa es desenvolupa de forma conjunta amb l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i, en aquesta ocasió, té l'objectiu de facilitar estratègies per tal d'incrementar la presència dels llegums als menús escolars.
La jornada forma part de les accions que l'ASPCAT està desenvolupant en el marc de L'Any Internacional dels Llegums. La iniciativa global, promoguda per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), destaca els nombrosos beneficis del consum de llegums, tant nutricionals i econòmics, com de sostenibilitat i mediambientals. Els assistents a la jornada rebran un exemplar de la publicació sobre els llegums, editada per l'ASPCAT, que inclou consells de compra i conservació, producció i varietats a Catalunya, beneficis per a la salut, orientacions sobre com menjar més llegums, així com 30 receptes on els llegums són l' ingredient principal.
En aquest context la Fundació Alícia presentarà algunes de les activitats està portant a terme a través del programa TAS (Tu i Alícia per la Salut), entre elles, tallers per facilitar els nois i noies pautes per introduir el consum de llegums a la seva dieta. El TAS és un programa d'intervenció i promoció d'hàbits saludables que la Fundació Alícia va posar en marxa l'any 2011 amb el patrocini de MondelÄ“z International Foundation amb una primera fase d'intervenció sobre el terreny destinada a avaluar els canvis que experimentaven els hàbits d'alimentació i d'activitat física de joves entre 13 i 14 anys d'arreu d'Espanya. La iniciativa ha estat mereixedora de 6 premis des de la seva creació.
El programa de la jornada també preveu la presentació d'altres experiències i projectes que ja s'estan desenvolupant en aquest àmbit, com ara el ‘Lleguminitza't', liderada per l'empresa de restauració Escolarest; l'experiència de l'escola Marta Matas de Barberà del Vallès i un petit estudi qualitatiu sobre l'opinió dels alumnes en relació als plats de llegum en el menjador escolar.
Durant la seva participació als tallers, els assistents treballaran aportant idees i experiències per poder millorar l'acceptació dels escolars en relació als llegums i es prepararan i degustaran gran varietat de receptes aptes per a l'entorn escolar.
Jornada per incrementar la presència dels llegums als menús escolars
Fundació Alícia i l'Agència de Salut Pública proposen estratègies aquest dijous a Món Sant Benet
Ara a portada
-
-
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Política «Manresa serà la tomba del feixisme» davant la parada de Sant Jordi d'Aliança Catalana Pere Fontanals
Publicat el 06 de setembre de 2016 a les 12:54
Et pot interessar
-
Societat L'Ajuntament de Manresa i la Federació de barris renoven el conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari
-
Societat Obertes les inscripcions a la 18a edició del campus d'estiu Vitamina de Sant Fruitós
-
Societat Tall de trànsit al carrer de la Dama de Manresa, dijous i divendres
-
Societat El pubillatge de Manresa organitza una nova Marató de Donants de Sang