La Fundació Alícia acollirà aquest dijous, 8 de setembre, la tercera edició de la jornada per a professionals de cuines i de menjadors escolars. La iniciativa es desenvolupa de forma conjunta amb l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i, en aquesta ocasió, té l'objectiu de facilitar estratègies per tal d'incrementar la presència dels llegums als menús escolars.
La jornada forma part de les accions que l'ASPCAT està desenvolupant en el marc de L'Any Internacional dels Llegums. La iniciativa global, promoguda per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), destaca els nombrosos beneficis del consum de llegums, tant nutricionals i econòmics, com de sostenibilitat i mediambientals. Els assistents a la jornada rebran un exemplar de la publicació sobre els llegums, editada per l'ASPCAT, que inclou consells de compra i conservació, producció i varietats a Catalunya, beneficis per a la salut, orientacions sobre com menjar més llegums, així com 30 receptes on els llegums són l' ingredient principal.
En aquest context la Fundació Alícia presentarà algunes de les activitats està portant a terme a través del programa TAS (Tu i Alícia per la Salut), entre elles, tallers per facilitar els nois i noies pautes per introduir el consum de llegums a la seva dieta. El TAS és un programa d'intervenció i promoció d'hàbits saludables que la Fundació Alícia va posar en marxa l'any 2011 amb el patrocini de MondelÄ“z International Foundation amb una primera fase d'intervenció sobre el terreny destinada a avaluar els canvis que experimentaven els hàbits d'alimentació i d'activitat física de joves entre 13 i 14 anys d'arreu d'Espanya. La iniciativa ha estat mereixedora de 6 premis des de la seva creació.
El programa de la jornada també preveu la presentació d'altres experiències i projectes que ja s'estan desenvolupant en aquest àmbit, com ara el ‘Lleguminitza't', liderada per l'empresa de restauració Escolarest; l'experiència de l'escola Marta Matas de Barberà del Vallès i un petit estudi qualitatiu sobre l'opinió dels alumnes en relació als plats de llegum en el menjador escolar.
Durant la seva participació als tallers, els assistents treballaran aportant idees i experiències per poder millorar l'acceptació dels escolars en relació als llegums i es prepararan i degustaran gran varietat de receptes aptes per a l'entorn escolar.
Jornada per incrementar la presència dels llegums als menús escolars
Fundació Alícia i l'Agència de Salut Pública proposen estratègies aquest dijous a Món Sant Benet
ARA A PORTADA
-
Pau Sellart: «La selectivitat em va anar molt bé, però no esperava tenir la millor nota del Bages» Pere Fontanals
-
Sergi Perramon es reuneix amb Artur Mas per estudiar escenaris de cara a les municipals de 2027 Pere Fontanals
-
La Taula del Foment de l'Ús Social del Català a Manresa reuneix 60 agents per revertir la regressió lingüística Pere Fontanals
-
La PAHC denuncia un desnonament imminent al Bloc 8 i exigeix a l'Ajuntament que l'expropiï Pere Fontanals
-
Publicat el 06 de setembre de 2016 a les 12:54
Et pot interessar
-
Societat Súria commemora per primera vegada el Dia Internacional de les Vídues amb una xerrada i un dinar de germanor
-
Societat Sant Fruitós obre 22 expedients durant el juny per abocaments i males pràctiques amb els residus
-
Societat L'Escola de Salut de Súria tanca la 4a edició amb més activitats i participació
-
Societat Súria acosta el patrimoni natural a la ciutadania durant la Setmana de la Natura
-
Societat Treballs d'Aigües de Manresa al carrer Pirineu
-
Societat L'institut escola del Pont de Vilomara començarà el curs 2025-2026 amb edifici nou