Millorar la satisfacció dels infants i reduir el malbaratament d'aliments als menjadors escolars de Catalunya és l'objectiu de la jornada tècnica que es desenvoluparà el pròxim 9 de setembre a la seu de la Fundació Alícia, a Món Sant Benet. Organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i Alícia, la jornada consistirà en la presentació de dades i resultats de diferents estudis que s'han realitzat en aquest àmbit i del desenvolupament de sessions teòriques i pràctiques per tal de millorar els menús escolars des dels punts de vista nutricional, sanitari i sostenible.
La jornada reunirà responsables i professionals de la restauració en els menjadors escolars. El límit per inscriure-s'hi és aquest dijous, 3 de setembre. La inscripció, que inclou els àpats i una visita a les instal·lacions de la fundació, té un cost de 20€. La jornada està patrocinada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
A banda de ser espai d’acollida d'aquesta jornada, la Fundació Alícia col·labora en l'organització amb el desenvolupament de dues activitats del programa: una sessió teòrica de bones pràctiques per a la preparació de menús especials per a casos d'al·lèrgies i d'intoleràncies alimentàries i un taller pràctic amb propostes per millorar l'acceptació del llegum, la verdura i el peix a la cuina escolar.
La Fundació Alícia, situada a Món Sant Benet des de l’any 2007, forma part de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Alícia és un centre de recerca en cuina. Un centre on s'investiga en productes i processos culinaris, on s'innova i es treballa per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut, on es fomenta la millora dels hàbits alimentaris i on es dóna valor al patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.
El programa de la jornada, sota el títol "Estratègies per millorar la satisfacció i reduir el malbaratament d'aliments en el menjador escolar" servirà per debatre i reflexionar l'estat actual de qüestions relacionades amb els hàbits alimentaris dels infants i la introducció de noves pràctiques per una alimentació més saludable, variada i sostenible en l'àmbit escolar.
La jornada començarà amb una taula rodona durant la qual es presentaran les dades dels darrers estudis que s'han desenvolupat tant des del sector públic com el privat. En aquesta línia s'explicaran el Programa de revisió de menús escolars de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'estudi de COMERTEL, empresa especialitzada en restauració col·lectiva, per reduir el malbaratament alimentari al menjador escolar. El programa inclou també la presentació del document "Orientacions per a monitors/es de menjador en relació als hàbits d'alimentaris dels infants", elaborat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i dues sessions teòriques: una sobre aprofitament d'excedents d'aliments del menjador escolar, a càrrec de l'ASPCAT, i una altra sobre menús per a casos d'al·lèrgies i d'intoleràncies, de la mà de la Fundació Alícia. El taller pràctic sobre com millorar l'acceptació d'aliments com els llegums, la verdura i el peix es desenvoluparà després del dinar i tindrà una durada de dues hores. La jornada es clourà amb una avaluació final i un refrigeri.
La jornada reunirà responsables i professionals de la restauració en els menjadors escolars. El límit per inscriure-s'hi és aquest dijous, 3 de setembre. La inscripció, que inclou els àpats i una visita a les instal·lacions de la fundació, té un cost de 20€. La jornada està patrocinada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
A banda de ser espai d’acollida d'aquesta jornada, la Fundació Alícia col·labora en l'organització amb el desenvolupament de dues activitats del programa: una sessió teòrica de bones pràctiques per a la preparació de menús especials per a casos d'al·lèrgies i d'intoleràncies alimentàries i un taller pràctic amb propostes per millorar l'acceptació del llegum, la verdura i el peix a la cuina escolar.
La Fundació Alícia, situada a Món Sant Benet des de l’any 2007, forma part de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Alícia és un centre de recerca en cuina. Un centre on s'investiga en productes i processos culinaris, on s'innova i es treballa per millorar l'alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut, on es fomenta la millora dels hàbits alimentaris i on es dóna valor al patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.
El programa de la jornada, sota el títol "Estratègies per millorar la satisfacció i reduir el malbaratament d'aliments en el menjador escolar" servirà per debatre i reflexionar l'estat actual de qüestions relacionades amb els hàbits alimentaris dels infants i la introducció de noves pràctiques per una alimentació més saludable, variada i sostenible en l'àmbit escolar.
La jornada començarà amb una taula rodona durant la qual es presentaran les dades dels darrers estudis que s'han desenvolupat tant des del sector públic com el privat. En aquesta línia s'explicaran el Programa de revisió de menús escolars de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'estudi de COMERTEL, empresa especialitzada en restauració col·lectiva, per reduir el malbaratament alimentari al menjador escolar. El programa inclou també la presentació del document "Orientacions per a monitors/es de menjador en relació als hàbits d'alimentaris dels infants", elaborat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, i dues sessions teòriques: una sobre aprofitament d'excedents d'aliments del menjador escolar, a càrrec de l'ASPCAT, i una altra sobre menús per a casos d'al·lèrgies i d'intoleràncies, de la mà de la Fundació Alícia. El taller pràctic sobre com millorar l'acceptació d'aliments com els llegums, la verdura i el peix es desenvoluparà després del dinar i tindrà una durada de dues hores. La jornada es clourà amb una avaluació final i un refrigeri.