Un sindicat de professors critica la dimissió «forçada» del director de Sallent

Professors de Secundària vol que es faculti les direccions per poder actuar i expulsar quan sigui necessari

Institut Llobregat de Sallent
Institut Llobregat de Sallent | Nia Escolà
Redacció
17 de març del 2023
Actualitzat a les 22:21h
El sindicat Professors de Secundària (aspepc-sps) critica la dimissió "forçada" del director de l'institut Llobregat de Sallent i rebutja la manera com el Departament d'Educació està gestionant el cas. El secretari general, Xavier Massó, ha reclamat un canvi de normativa ja que, amb la llei actual, en casos d'assetjament entre alumnes, tant el professorat com les direccions "no hi poden fer pràcticament res".

En declaracions a l'ACN, Massó ha lamentat que els pocs protocols que s'obren acaben desplaçant la persona assetjada de l'institut, "mentre que l'assetjador es queda allà triomfant". "És inadmissible", ha resolt. El sindicat clama per un canvi de normativa que faculti els directors per poder actuar i expulsar quan sigui necessari.

En un comunicat, el sindicat també carrega contra el conseller d'Educació, com a màxim responsable del departament, i l'acusa d'"eludir" les seves pròpies responsabilitats. "Ell és qui ha de retre comptes per una normativa ineficaç. I si no li agrada afrontar les responsabilitats, que se'n vagi d'una vegada", sentencia el text.