La idea generalment concebuda al voltant del mode incògnit és que ofereix a l'usuari una privacitat total, sense que ningú sàpiga què estem buscant realment. Tot i això, la realitat és completament diferent i és que Google sí que guarda les nostres cerques i les dades. Ara, però, l'empresa americana ha acceptat esborrar tota la informació emmagatzemada després d'enfrontar-se a una demanda que li podria haver suposat una multa de 5.000 milions de dòlars pels danys causats.
A més, en aquesta denúncia feta l'any 2020, també s'exigia a Google a ser més clar en la privacitat real que tenen els usuaris, buscant que la companyia donés de manera més detallada com tracta la informació guardada, acabant així amb la "falsa" privacitat que representava oferir el cercador.
En la resolució del cas aquest dilluns 1 d'abril, Google ha admès que el navegador incògnit només eliminava les dades del dispositiu emprat, però que la informació quedava emmagatzemada als servidors de la companyia. D'aquesta manera, l'empresa es compromet en oferir un cercador amb una privacitat real, que permeti a l'usuari navegar sense deixar pràcticament cap rastre.
Una altra condició que Google ha acceptat, a banda d'eliminar totes les dades guardades fins al moment, és oferir més claredat en com funciona el mode incògnit, permetent a l'usuari saber com gestiona realment la seva informació. A més, aquest cercador privat també bloquejarà les cookies de tercers i no rastrejarà l'usuari que accedeixi al navegador.
Google eliminarà totes les dades emmagatzemades del mode incògnit
Davant d'una demanda col·lectiva la companyia ha acceptat esborrar la informació guardada i oferir claredat sobre com funciona realment el navegador privat

- Google ha admès que el mode incògnit no era completament privat -
- Unsplash
Ara a portada
-
Creadors Els «booktokers» s'estenen a les xarxes socials: els influencers que fan que la lectura sigui «guai» Redacció
-
-
Gaming És un error o el major encert dels videojocs: per què Sabrina Carpenter ha revolucionat «Fortnite»? Víctor Rodrigo
-
Gaming La cultura «gamer» de la violació, demostrada: què ha passat amb el videojoc «No Mercy» a Steam? Víctor Rodrigo
-
Creadors Neixen els Premis Crit, un reconeixement pioner a la creació de contingut en català Víctor Rodrigo
Publicat el 03 d’abril de 2024 a les 14:08
Et pot interessar
-
Tecnologia Google crea el seu propi ChatGPT: així és l'Apprentice Bard
-
Tecnologia Mitja hora sense Google, festa, ni petonets al cap
-
Tecnologia Instagram prova una nova funció per veure en temps real on són els teus amics
-
Tecnologia Una moderadora de vídeos de TikTok a Barcelona es querella per danys psicològics
-
Tecnologia Instagram prohibeix als menors de 16 anys fer directes sense permís parental
-
Tecnologia Detecten un nou virus que afecta mòbils de tot l'Estat