Xats privats i «zumbidos»: ja fa 25 anys de l'era Messenger

La plataforma va marcar les vides de la generació de joves que als 2000 van abandonar les trucades amb telèfon fix per parlar amb els amics via ordinador

El Messenger va nàixer fa 25 anys
El Messenger va nàixer fa 25 anys
Redacció
24 de juliol del 2024

Zumbido, zumbido, zumbido. Els recordes? Messenger va nàixer el 22 de juliol de 1999 i enguany compleix 25 anys. Tant si estàs prop dels 30 com si ja els has passat, segurament recordes la plataforma de missatgeria més popular dels 2000 que va triomfar a tot el món, també a casa nostra. 

Hores i hores de converses, d'enviar zumbidos i de canviar-nos l'estat contínuament per aconseguir que algun contacte -sovint el crush- se sentís al·ludit. La plataforma va marcar les vides de la generació de joves que als 2000 van abandonar les trucades amb telèfon fixe per parlar amb els amics via ordinador.

Xatejar a temps real, enviar emoticones, compartir arxius i fer videotrucades amb qualsevol contacte. Una combinació entre els actuals WhatsApp, Instagram i Teams (o Meet), amb una estètica ara antiquada. El Messenger ho va petar entre els joves i ja ha passat un quart de segle des d'aquella època.

Només amb una adreça de correu electrònic -majoritàriament @hotmail.com- ja podies contactar amb qualsevol persona. El Messenger es va convertir en una eina essencial per a la comunicació en línia on tots els adolescents i adults joves del moment volien tenir perfil. Fins al punt de deixar la llar sense telèfon fix per poder estar més estona xatejant (les dues coses alhora no eren compatibles!).

El Messenger va ser la preparació que molts joves vam tenir abans de fer el salt a les xarxes socials que avui coneixem. Els estats de MSN poden ser com els de WhatsApp -però més intesos-, l'status de desconnexió permetia "deixar en vist" els contactes a qui no volies respondre però volies llegir què et deien, i els canvis de fotos constants serien una mena d'Instagram Stories a l'antiga. 

Què va passar amb Messenger? A finals del 2005 va patir un canvi de nom, a Windows Live Messenger", i va seguir triomfant. De fet, el 2009 va arribar al pic d'usuaris: 330 milions mensuals a tot el món. Però la plataforma no va saber evolucionar a la xarxa social que demanava la nova era i Facebook i WhatsApp la van matar. El 2014, Messenger va enviar l'últim zumbido. Adeu a una era.

Arxivat a